NavMenu

Nemački biznismen Gojko Božović kupio "Jugoalat" Novi Sad za 88,4 mil din

Izvor: Dnevnik Utorak, 03.05.2005. 07:17
Komentari
Podeli

Nemački biznismen crnogorskog porekla Gojko Božović novi je vlasnik Fabrike alata “Jugoalat” iz Novog Sada, koji ga je kupio po početnoj ceni od 88,4 mil din, i to u drugom nadmetanju, što znači da će obaveze izmiriti obveznicama stare devizne štednje.

prvi potez koji će kao novi vlasnik učiniti jeste unutrašnja reorganizacija i pronalaženje novih tržišta. On je najavio da je u dogovoru sa sindikatom odlučeno da iz “Jugoalata” ode 150 radnika, koji “neće biti pušteni na ulicu”, a da će oni koji su ostali bez posla, ili njihova deca, imati prioritet ako eventualno dođe do novog zapošljavanja. O tome kako će rešiti velika dugovanja, procenjena na oko 240,2 miliona dinara, Božović kaže da nikome neće ostati dužni. Svi će biti ispoštovani i isplaćeni do zadnjeg dinara, ali za to treba malo strpljenja, između četiri i 12 meseci.

Tagovi:
Gojko Božović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.