NavMenu

Uspešni i posle privatizacije - Subotički "Elektroremont" gradi novu fabričku halu

Izvor: Dnevnik Subota, 12.10.2013. 10:43
Komentari
Podeli

(Foto: elektroremont.co.rs)

U vremenu kada se govori o lošim privatizacijama u Subotici postoji i svetli primer. Privatizacija "Elektroremonta" je bila uspešna i ovde se ulaže u znanje i kvalitetan rad, rekao je savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić na svečanosti koja je održana povodom obeležavanja 60 godina od osnivanja ovog preduzeća.

"Elektroremont" je jedno od najvećih preduzeća za remont električnih mašina i opreme na području bivše Jugoslavije. Privatizovano je 2005. godine, od kada je u sastavu italijanskog preduzeća "Applicazioni Elettriche Generali".

Prema rečima izvršnog direktora "Elektroremonta" Karminea Tarala od momenta privatizacije do danas investirano je 160 miliona dinara, a u planu je i izgradnja nove fabričke hale površine 1.200 kvadrata, što će dovesti do novih zapošljavanja.

- Od kada smo kupili preduzeće ukupna realizacija povećana je za 360 odsto, a profit za više od 400 odsto. Nije došlo do otpuštanja, a u protekle tri godine zaposlili smo 12 novih radnika. Povećan je broj klijenata za 20 odsto – rekao je Taralo.

Petar Škundrić je istakao da "Elektroremont" servisira "Elektroprivredu Srbije" i "Železnice Srbije", a gradonačelnik Subotice Modest Dulić je ocenio da je menadžment "Elektroremonta" ispoštovao čitav socijalni program i nastavio proizvodni proces. "Elektroremont" postoji od 1953. godine i ima 160 zaposlenih. Najznačajniji partneri su im Grčka, Belgija, Češka i zemlje bivše Jugoslavije, a izvoze oko 50% proizvodnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.