NavMenu

Udružuju se šabački i zrenjaninski trgovci - "Gomex" u saradnji sa firmom "Novitas" realizuje prvu investiciju izvan Vojvodine

Izvor: Novosti Subota, 12.10.2013. 10:23
Komentari
Podeli

Potpisivanjem memoranduma o poslovno-tehničkoj saradnji, zrenjaninski "Gomex" i šabački "Novitas" krenuli su u zajednički nastup na tržištu Šapca i okoline i u širenje mreže maloprodajnih objekata. U "Gomex"-u žele da kupcima ponude kvalitetnu, a po cenama pristupačnu robu. Posle 19 godina poslovanja, 102 maloprodajna objekta i više od 1.000 zaposlenih, zrenjaninski trgovinski lanac odlučio je da započne saradnju sa "Novitasom" i realizuje prvu investiciju izvan Vojvodine.

- S obzirom da "Novitas" ima dvodecenijsko iskustvo i znanje na lokalnom tržištu, rešili smo da im ponudimo našu tehnologiju i zajedničkom snagama ostvarimo još bolje rezultate - ističe Goran Kovačević, direktor "Gomex"-a.

Za mesec dana "Gomex" će otvoriti 10 objekata na teritoriji Šapca i okoline. Odmah uvodi i "karticu kasicu", za dodatne benefite kupcima. Potrošačima "Novitasa" zrenjaninski trgovci garantuju još povoljnije cene i uslove kupovine, a 190 zaposlenih ne treba da strahuju za radna mesta.

- Zahvaljujući dokapitalizaciji, "Gomeks" je iznad "Novitasa", te smo se odlučili na saradnju kako bi kupcima pružili više. Dobiće savremene, moderne objekte i pristupačne cene. S druge strane, "Gomex" širi tržište, "Novitas" podiže efikasnost, što znači da su svi na dobitku - kaže Dragica Božinović, suvlasnica "Novitasa", a udruživanje trgovaca iz Zrenjanina i Šapca trebalo bi da predstavlja odgovor narasloj konkurenciji stranih trgovinskih lanaca u Srbiji.

Distributivni centar

Plan "Gomeksa" je da u Šapcu podigne i savremen distributivni centar, izgradi i renovira oko 50 maloprodajnih objekata površine do 250 kvadratnih metara sa širokim asortimanom robe. Ovo će biti nova baza, iz koje kompanija planira širenje mreže na teritoriji Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.