Izvor: Danas | Utorak, 03.05.2005.| 06:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Kragujevcu 3. i 4. maja 2005. Sajam preduzetništva, u saradnji sa USAID

Na Sajmu preduzetništva "pokrenite i Vi svoj biznis" koji će 3. i 4. maja 2005. biti organizovan u Kragujevcu, svoje proizvode i usluge predstaviće vlasnici oko 60 firmi i radnji, otvorenih zahvaljujući finansijskoj podršci Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Kragujevac je, naime, jedna od osam lokalnih zajednica u centralnoj Srbiji u kojima se u okviru programa "Revitalizacija zajednice kroz demokratsku akciju", realizuje projekat "pokreni svoj posao". projekat podrazumeva nabavku opreme za pokretanje biznisa u vrednosti do 2.800 USD, pri čemu 75 % sredstava za nabavku opreme obezbeđuje USAID. Od potencijalnih učesnika u ovom projektu očekuje se da u nabavci opreme učestvuju sa 25 odsto sopstvenih sredstava, kao i da pre isporuke opreme legalizuju posao.

Uz finansijsku podršku USAID u Kragujevcu, Kraljevu, Smederevu, Smederevskoj palanci, Čačku, Jagodini, Svilajncu i Aranđelovcu u dogledno vreme biće otvoreno 600 firmi i radnji u kojima će biti posla za 1.000 nezaposlenih lica. Američka nevladina organizacija ACDI/VOCA, koja u centralnoj Srbiji realizuje program "Revitalizacija zajednice kroz demokratsku akciju", saopštava da je USAID za otvaranje firmi u ovom delu Srbije obezbedila blizu dva miliona dolara.

Firme:
USAID Beograd
ACDI/VOCA
Tagovi:
Sajam preduzetništva
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.