Izvor: Tanjug | Utorak, 08.10.2013.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završen projekat proširenja regionalne deponije "Meteris" u Vranju

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport uručio je danas gradonačelniku Vranja Zoranu Antiću Glavni projekat za proširenje regionalne sanitarne deponije "Meteris".

Unija je za izradu tog projekta, preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES uložila 67.000 EUR, a Grad Vranje 12.000 EUR.

Devenport je ocenio da lokalna samouprava u Vranju izuzetno dobro sarađuje sa predstavnicima evropskih fondova, posebno sa EU PROGRES-om.

- Drago mi je što inicijativama EU nadopunjujemo napore Vlade Srbije i Grada Vranja u privlačenju investicija. Završetak glavnog projekta deponije "Meteris" predstavlja vrhunac napora za održivo upravljanje otpadom - istakao je Devenport.

Prema njegovim rečima, Vranje je sada spremno da traži sredstva za proširenje deponije, kao i da planira ulaganje sopstvenog novca u ovaj projekat.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kazao je da je kvalitet života građana tog područja povećan zahvaljujući projektima koje je finasirala EU.

Projekat proširenja deponije predviđa uređenje još sedam hektara zemljišta i izgradnju reciklažnog centra i stanice za biogas. Prema prvim proračunima, proširenje "Meterisa" bi koštalo oko 3 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.