NavMenu

Završen projekat proširenja regionalne deponije "Meteris" u Vranju

Izvor: Tanjug Utorak, 08.10.2013. 15:09
Komentari
Podeli
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport uručio je danas gradonačelniku Vranja Zoranu Antiću Glavni projekat za proširenje regionalne sanitarne deponije "Meteris".

Unija je za izradu tog projekta, preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES uložila 67.000 EUR, a Grad Vranje 12.000 EUR.

Devenport je ocenio da lokalna samouprava u Vranju izuzetno dobro sarađuje sa predstavnicima evropskih fondova, posebno sa EU PROGRES-om.

- Drago mi je što inicijativama EU nadopunjujemo napore Vlade Srbije i Grada Vranja u privlačenju investicija. Završetak glavnog projekta deponije "Meteris" predstavlja vrhunac napora za održivo upravljanje otpadom - istakao je Devenport.

Prema njegovim rečima, Vranje je sada spremno da traži sredstva za proširenje deponije, kao i da planira ulaganje sopstvenog novca u ovaj projekat.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kazao je da je kvalitet života građana tog područja povećan zahvaljujući projektima koje je finasirala EU.

Projekat proširenja deponije predviđa uređenje još sedam hektara zemljišta i izgradnju reciklažnog centra i stanice za biogas. Prema prvim proračunima, proširenje "Meterisa" bi koštalo oko 3 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.