Izvor: Politika | Četvrtak, 28.04.2005.| 11:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

CSM Internacional gradi kuće po "kanadskom receptu"-stan za 20.000 EUR, useljenje za mesec dana !U času kada je džep onih koji bi više nego išta želeli da dođu do stana toliko tanak da ni jedna banka ne može da im udovolji svojim „primamljivim” kreditima, Vladan Babić, predsednik Fabrike dekorativnih fasadnih elemenata CSM Internacional iz Kraljeva na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva, koji se održava u Beogradu od 26. aprila do 30. aprila 2005, došao je „beskućnicima” kao melem na ranu.

Ovaj ekonomista sa timom stručnjaka iz Kanade i partnerima iz Fabrike staklenih vlakana Eteks fiberglas iz Baljevca, gradi kuće po sistemu „ključ u ruke” za 200 EUR po kvadratu, a rok za useljenje je neverovatnih mesec dana!

Oni koji bi hteli kuću iz bajke, palatu, dvorac ili zamak, platiće malo više – 250 EUR za kvadrat, što je opet daleko jevtinije od graditelja koji kuće zidaju od teških materijala, betonskih blokova i na čiji se završetak čeka bezmalo večnost, a gde se kvadrat ne može kupiti ispod 350 do 500 EUR.

Da bi se došlo na spisak zainteresovanih, gde je na stendbaju već oko 260 budućih vlasnika stanova, potrebno je da vlasnik ima plac, kao i da sam postavi ploču, uvede vodu i struju. Sve ostalo, od poda do krova uz najrazličitije boje i dekoracije, u čak 330 modela koji se postavljaju na fasadu ili zidove unutar stana, i više od 36 različitih vrsta profila prozora i vrata dobija se od CSM i Eteks fiberglasa.

Osim novih montažnih objekata, domaćini su uveliko razradili i posao nadogradnje ravnih krovova što je u prestonici godinama unazad apsolutni hit. I ne samo to. Oni koji žele mogu dobiti i kuću nalik „karingtonkama”, kao i modele sa kosim krovovima.

proizvođači i izvođači su otišli i korak dalje tako da kupci kuće od 100 kvadrata za 20.000 EUR mogu da biraju i od kakvih će pločica srediti kupatilo, kakvu boju sanitarija žele, kao i da li bi hteli brodski pod ili aluminate. Što je najvažnije, ovakve montažne kuće su zdrave za stanovanje, atestirane su u Kanadi, gde je Babić, kako kaže, i došao na ideju da počne da ih gradi po Srbiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.