Izvor: Glas javnosti | Četvrtak, 28.04.2005.| 10:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd, Ada Ciganlija - Asfaltiraju se prilazi, gradi biciklistička staza, nova kupatila, "beogradsko more" se sprema za dnevnu invaziju Beograđana

Osim mnogobrojnih šetača, koje je lepo vreme izmamilo na Adu Ciganliju, puno radnika "Beograd puta", "Vodovoda", "Zelenila Beograd" i drugih komunalnih preduzeća je na jezeru, gde uveliko uređuju prostor za predstojeću letnju sezonu. Asfaltiraju se prilazi, radi biciklistička staza, grade se nova kupatila, obrezuje drveće, kosi trava...

Do početka sezone na raspolaganju kupačima biće devet kupatila. Obnoviće se stara, ali i izgraditi nova, u kojima će biti smeštene tuš kabine, ženski i muški toaleti... Novina ove sezone je da će kupatila, ali i česme biti prilagođeni invalidima.

Do 15. juna 2005, kada zvanično počinje sezona kupanja, biće završena i biciklistička staza. Ona će ići oko Ade uporedo sa pešačkom stazom.

Uprava ovog javnog preduzeća odlučila je da od ove sezone zabrani ulazak motornih vozila na Adu. posetioci će u narednom periodu svoja vozila morati da ostavljaju na parkingu ispred kupališta. Međutim, da bi se izbegle velike gužve, najbolje je koristiti javni prevoz i to autobuske linije ADA 1 i ADA2.

Zato je pojačan unutrašnji prevoz. Kupljeno je još pet kompozicija novih vozića koji će se ovog leta okretati iza upravne zgrade.

Do leta na ulasku u Adu biće postavljen Info pult gde će posetioci moći da dobiju sve željene informacije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.