NavMenu

SIMONOVIĆ: Pruga Stara Pazova-Subotica prva na listi prioriteta

Izvor: Tanjug Subota, 05.10.2013. 09:47
Komentari
Podeli

Dragoljub Simonović (Foto: Mc.rs)Dragoljub Simonović

Pruga Stara Pazova-Subotica prva je na listi prioriteta saobraćajne infrastrukture do 2027. godine i njenom modernizacijom, kao i nabavkom novih vozova, biće znatno skraćeno vreme putovanja na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica, izjavio je u petak (4. oktobar 2013.) generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović.

On je, tokom obilaska železničke stanice Vrbas, rekao da se putnicima i privredi moraju obezbediti još bolju uslovi korišćenja železničkih usluga, a da železnica treba da postane najznačajniji prevoznik u regionu.

- Prošlo je, nažalost, 33 godine od kada je poslednji put rađen remont ovog dela Koridora 10, a brzine su smanjene iz bezbednosnih razloga, pa se stoga danas putuje duže nego što je to bilo ranijih godina. Uprkos tome, srpske železnice intenzivno obavljaju pripreme za predstojeće radove koji će se realizovati u narednom periodu - istakao je Simonović.

On je ukazao na strateški položaj železničke stanice Vrbas na železničkom Koridoru 10 i podsetio da u toku 24 sata kroz tu stanicu prođe 30 putničkih vozova, za godinu dana preveze se više od 80.000 putnika, kao i da se svakodnevno otpremi oko 60 teretnih vozova koji prevezu više od 60.000 tona raznog tereta.

- Pruga Stara Pazova-Subotica prva je na listi prioriteta u Master planu za saobraćajnu infrastrukturu u Srbiji, za period 2010-2027. godine. Remontom i modernizacijom pruge, kao i nabavkom novih elektromotornih vozova iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj biće stvorene mogućnosti za veći broj polazaka između Beograda, Novog Sada i Subotice. Time će biti znatno skraćeno vreme putovanja na ovoj relaciji, znatno povećan broj prevezenih putnika i robe i biće ostvarena potpuna prevlast železničkog transporta u odnosu na putnički i teretni drumski saobraćaj - istakao je Simonović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.