NavMenu

Raste broj korisnika elektronske naplate putarine

Izvor: eKapija Utorak, 01.10.2013. 16:29
Komentari
Podeli

(Foto: Marija Kambić)

JP "Putevi Srbije" zabeležili su tokom ove godine konstantan porast korisnika elektronske naplate putarine (ENP), saopštilo je u utorak to javno preduzeće.

Učešće korisnika ENP u odnosu na broj naplaćenih vozila iznosi oko 5%, što je oko 15 procenata ukupne naplate.

ENP sada funkcioniše samo u pripejd sistemu, koji podrazumeva dopunu uređaja, što je moguće uraditi u prostorijama preduzeća "Putevi Srbije", u Ustaničkoj 64, i kod ovlašćenih distributera Auto-moto saveza Srbije i preduzeća "Tehnokop".

U slučaju nedostatka novca na uređaju moguća je dopuna na svim naplatnim stanicama.

Popusti na putarine u pripejd sistemu su osam odsto za dopune od 1.500 do 16.000 dinara, 10 odsto za dopune od 16.001 do 80.000 dinara i 15 odsto za dopune veće od 80.001 dinara.

Na naplatnim stanicama, gde je to moguće, u funkciji su kanali za naplatu koji se iskljucivo koriste za ENP.

U toku je donošenje odluke o prodaji i funkcionisanju TAG uređaja u postpejd sistemu, što će olakšati plaćanje putarine, jer neće biti potrebe za nošenjem uređaja na dopunu, već će putarina uz adekvatna sredstva obezbeđenja (bankarska garancija ili avalirana menica za pravna, a trajni nalog za fizička lica) biti naplaćivana mesečnim fakturama za prethodni mesec, navodi se u saopštenju.

Postpejd sistem, takođe, predviđa određene popuste, a radi dalje popularizacije ovakvog vida naplate u "Putevima Srbije" razmišljaju o tehničkim rešenjima koja bi u budućnosti omogućila plaćanja putarine putem sms poruka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.