NavMenu

Otvorena nova regionalna i energetski efikasna ekspozitura ProCredit banke u Nišu

Izvor: eKapija Utorak, 01.10.2013. 12:13
Komentari
Podeli

Nova regionalna i energetski efikasna ekspozitura ProCredit banke otvorena je danas u Nišu. Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovalo je više od 150 najuglednijih privrednika sa područja južne Srbije, gradonačelnik Niša Zoran Perišić, predstavnici Ambasade SR Nemačke, kao i mnoge druge zvanice, saopštila je ta banka.

Zahvaljujući modernom načinu izgradnje, savremenim materijalima i alternativnim sistemima grejanja, hlađenja i osvetljenja, nova regionalna ekspozitura ProCredit banke u Nišu ispunjavaće najviše svetske standarde u oblasti energetske efikasnosti, uštede energije i očuvanja životne sredine. Na taj način, nova "zelena" ekspozitura će godišnje, u odnosu na objekte iste veličine u Srbiji, trošiti čak 30 puta manje energije za zagrevanje svih prostorija, devet puta manje energije za hlađenje i 10 puta manje struje za kompletno spoljno i unutrašnje osvetljenje.

- U skladu sa svojom posvećenošću odgovornom korišćenju energije i zaštiti životne sredine, ProCredit banka je tokom poslednjih godina investirala više od 34 mil EUR u projekte posvećene unapređenju energetske efikasnosti i upotrebi obnovljivih izvora energije u Srbiji. Izgradnjom naše nove regionalne ekspoziture u Nišu, ProCredit banka potvrđuje svoju nameru da još intenzivnije nastavi sa podrškom razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i poljoprivrede na jugu Srbije, kao i da nastavi sa unapređenjem ekološke svesti u našoj zemlji. S tim u vezi, ProCredit banka će već 15. oktobra, u saradnji sa gradom, zasaditi i pokloniti 50 stabala novog drveća građanima Niša - rekla je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke.

Zahvaljujući primenjenim rešenjima, nova ekspozitura ProCredit banke u Nišu doprineće smanjenju emisije ugljen-dioksida za preko 184 tone godišnje. Na zgradi ekspoziture je primenjen najsavremeniji sistem toplotne izolacije, uz energetski efikasne prozore sa trostrukim staklom i ispunom od argona i pokretnim brisolejima kao dodatnom zaštitom od sunca.

U samom objektu postavljena je savremena "LED" rasveta, energetski efikasan sistem grejanja i hlađenja putem toplotne pumpe i moderan ventilacioni sistem, dok se na vrhu ekspoziture nalazi zeleni krov oplemenjen cvećem, travom i drvećem, kao i solarni kolektori koji će zagrevati sanitarnu vodu.

Upravo u ovoj novoj ekspozituri u Nišu, svi građani će biti u prilici da u periodu od 2. do 6. oktobra uživaju i u izložbi pod nazivom "Energija", dok će svi zainteresovani Beograđani ovu izložbu moći da vide u Centrali ProCredit banke od 8. do 18. oktobra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.