Izvor: eKapija | Ponedeljak, 30.09.2013.| 15:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rambo Amadeus otvara sezonu u klubu "Das Boot" - Oktobarska jazz scena u "Parobrodu"

Rambo Amadeus (Foto: b)

Nastupom Ramba Amadeusa i njegovog benda "Two Winnetous", Ustanova kulture Starog grada "Parobrod" otvara jazz scenu u klubu "Das Boot". Poznati muzičar, u četvrtak (3. oktobra 2013. godine) u 21 i 30 sati, otvara klub i večernju muzičku scenu u "Parobrodu", saopšteno je iz opštine Stari Grad.

Klub "Das Boot", namenjen je ljubiteljima džez muzike, koji će na jednom mestu moći da slušaju nastupe domaćih izvođača, ali i zvučnih imena sa Jazz festivala. Dan nakon otvaranja nastupaju "Hot Club of Belgrade" feat. Đorđe Stijepović, a 10. oktobra – "Tetratones". Veče pod imenom "FMU čas džeza" biće održano 15. oktobra, u okviru kojeg će izvođači biti profesori i studenti jazz odseka Fakulteta muzičkih Umetnosti u Beogradu. "Trio Dušan Ivanišević" nastupiće 17. oktobra, a sedam dana kasnije (24. oktobra 2013.) "Branko Trijić konzilijum". Poslednji izvođači u ovom mesecu biće "Drama guitar trio", koji nastupaju 31. oktobra. Svi konacerti počinju u 21 i 30 sati.

- Realna improvizacija obuhvata mnogo širi prostor od standadne džez improvizacije, koja se ipak događa po strogim kanonima forme i harmonije. Realna improvizacija ima zadatak da jednako iznenadi i uvuče u prostor nepoznatog i nečuvenog kako publiku, tako i same izvođače - istakao je Rambo Amadeus, čiji nastup nosi naziv "Radio Jay, Drum n Bass interective show".

Jazz scena "Parobroda" otvorena je za mlade muzičare, kao i one koji su na početku svoje profesionalne karijere. U prilog tome govori i saradnja sa Fakultetom za muzičke umetnosti u Beogradu, odsekom za džez, čiji će profesori i studenti svakog drugog utorka imati svoje nastupe na sceni kluba "Das Boot". Program kluba "Das Boot" nastaje u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, muzičarem poznatim ne samo domaćoj publici, već i trenutno aktivnim u nekoliko različitih sastava: "Serbian jazz Bre!"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.