NavMenu

Marketing u realnom vremenu - budućnost za kompanije

Izvor: Tanjug Četvrtak, 26.09.2013. 15:23
Komentari
Podeli

Marketing u realnom vremenu sve više postaje stvarnost za one koji informaciju o nekom brendu žele da pošalju preko Interneta i društvenih mreža, a profesija budućnosti u ovoj oblasti moglo bi da postane brend novinarstvo, ocenili su danas učesnici konferencije "Oglašavanje: investicija ili trošak".

To znači da je došlo vreme da će reklamna poruka morati da se prilagodi ne samo ciljnoj publici, već i okruženju i okolnostima u kojima se plasira.

- Društvene mreže su žila kucavica marketinga u realnom vremenu, a najveći uticaj imaju bitne vesti i sportski događaji - ocenila je direktorka međunarodnih projekata PHD iz Nemačke, Ivana Uspenski.

Jedan od svetski poznatih primera o značaju marketinga u realnom vremenu bilo je finale superbola u Americi.

U jednom trenutku na stadionu nestalo električne energije, većina posetilaca je u tom trenutku preko mobilnih telefona pristupila društvenim mrežema, a kompanije "Tide" i "Oreo" za samo par minuta poslale svoje reklamne poruke preko društvenih mreža, prilagođene trenutku i mraku u kojem su se gledaoci nalazili, navela je ona.



Prema njenom mišljenju marketinške aktivnosti će u vremenu pred nama morati da se ubrzaju, a izmeniće se i način na kojii klijenti rade sa marketinškim agencijama.

Zbog svega toga, kako je istakla Uspenski, poznate svetske kompanije koje su najveći oglašivači, a među njima i lider oglašavanja "Coca Cola", odlučuju se da prave sopstvene brend redakcije - timove koje čine novinari i brend menadžeri.

Ona je podsetila da o nekoj firmi, u današnje vreme, najviše govori Internet stranica i profil na "Facebook"-u, što ukazuje da će kreiranje sadržaja ubuduće sve više igrati odlučujuću ulogu u predstavljanju neke kompanije i njenih brendova.

- Jedna od vrlo važnih profesija u budućnosti biće brend novinari - obrazovani i sa iskustvom, koji će biti u stanju da analiziraju vesti i događaje koji se najviše odnose na brend njihove kompanije - istakla je Uspenski.

Ona je istakla da se trenutno marketing u realnom vremenu odvija isključivo na Internetu, ali se očekuje razvoj i drugih medija, kao što su digitalni bilboridi i "pametna" televizija.

U budućnosti će za neku kompaniju od presudne važnosti biti da o njenom brendu bude ispričana drugačija priča, a ne ista priča na drugačiji način - a za to će biti neophodni oni koji umeju da pišu, misle, obrazovani su i imaju zavidno iskustvo, zaključili su učesnici današnjeg skupa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.