NavMenu

Mirović najavio izgradnju novih industrijskih zona u Srbiji

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 23.09.2013. 15:57
Komentari
Podeli

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Srbije Igor Mirović najavio je izgradnju novih industrijskih zona u Srbiji i obećao opštinama dobru saradnju sa ministarstvom, bez političkih prepreka u realizaciji dobrih projekata.

Mirović je u intervjuu Tanjugu rekao da opštine mogu da očekuju otvorena vrata ministarstva i dijalog o svim pitanjima, pomoć prilikom izrade projekata, kao i ukazivanje na projekte koji su značajni za ekonomski razvoj pojedinih opština i regiona.

- Često se zbog uticaja pojedinih stranaka i raznih političkih ideja u opštinama može naići na prepreke u realizaciji projekata, ali ja sam zaista izrazito protiv toga. Ne delim opštine na "naše" i "njihove", već pre svega na one kojima je potrebna veća pomoć i na one koje mogu same ili uz malu pomoć ministarstva da preskoče stepenicu više - rekao je Mirović.

On je poručio da opštine u Srbiji treba da se udružuju, i da predstave one projekte koji će, po svom karakteru i po značaju, moći da stanu u red najvažnijih projekata u Srbiji i da kao takvi dobiju pomoć i međunarodnih fondova.

Plan je, kako je naveo, da se u skladu sa budžetom za 2014. godinu definiše poseban program pomoći u izgradnji radnih i poslovnih zona u onim opštinama u kojima ih nema.

Prema podacima iz lokalnih samouprava, u Srbiji postoje 92 radne i poslovne zone, dok oko 40 opština nema na ovaj način opremljen prostor.

- Ovo je prilika da eventualno kroz novi program ministarstva, definišemo pomoć opštinama prilikom izgradnje radnih i poslovnih zona, ili da tamo gde već i postoje radne i poslovne zone, učestvujemo u dodatnoj izgradnji infrastrukture u njima - rekao je Mirović.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.