Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.09.2013.| 11:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako izgleda i kako se gaji biljka kafe - "Doncafe" učestvovao na beogradskom festivalu cveća

Četvrti beogradski festival cveća tradicionalno je dočekao brojne posetioce u parku Manjež, a raznovrsni multimedijalni sadržaji, organizovani u osam festivalskih zona, bili su upotpunjeni i kutkom za uživanje u kafi. U zoni "IzVrtanje" posetioci su mogli da uživaju u mirisima i ukusima "Doncafe" napitaka, da saznaju više o biljki kafe i njenom gajenju u kućnim uslovima, a na raspolaganju su im bili i bežična (wi-fi) konekcija na internet, kao i brojni magazini i štampa.

- Većina nas svoj dan započinje sa šoljicom kafe, ali mnogi ne znaju da je kafa egzotična biljka poreklom iz Etiopije. Njeni plodovi nam svakodnevno pružaju trenutke uživanja, a pored toga, mnogi ljubitelji dekorativnog bilja, upravo biljku kafu gaje u kućnim uslovima. Zbog svih onih koji uživaju u čarobnim mirisima kafe, ali i u njenoj dekorativnosti, mi smo i ove godine bili deo ove manifestacije, a zonu "IzVRTanje" tradicionalno smo pretvorili u kutak za uživanje u malim svakodnevnim ritualima – druženju uz kafu, magazinima ili zabavi na internetu - istakla je Olivera Jokić, menadžer za odnose sa javnošću kompanije "Strauss Adriatic".

Beogradski festival cveća, kreiran kao nesvakidašnji urbani vikend vrt, već četvrtu godinu za redom park Manjež pretvara u zelenu pozornicu raznovrsnih sadržaja. U cilju kvalitetnijeg života u skladu sa prirodom, festival okuplja učesnike čiji je rad inspirisan prirodom, cvećem i savremenim konceptima eko-urbanog dizajna. Pored edukativnog karaktera, Festival nudi i kvalitetnu zabavu ljubiteljima muzičkih i vizuelnih umetnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.