NavMenu

DINKIĆ: EPS neće biti privatizovan u sledeće tri godine

Izvor: Tanjug Četvrtak, 16.11.2006. 14:19
Komentari
Podeli

Elektroprivreda Srbije neće biti privatizovana u naredne tri godine, jer to preduzeće posluje profitabilno, izjavio je bivši ministar finansija Mlađan Dinkić i naveo da je EPS profitabilan sa cenom od 3,4 EUR centa po kilovat času, a trenutna cena struje u Srbiji je oko četiri centa.

Na predavanju studentima Fakulteta organizacinih nauka u Beogradu, Dinkić je najavio da će u 2007. godini najznačajniji prihodi od privatizacije doći od prodaje Naftne industrije Srbije i osiguravajuće kuće DDOR iz Novog Sada, za koju su zainteresovane velike svetske kompanije.

Takođe, Dinkić je najavio da će američka "Siti bank" uskoro otvoriti predstavništvo u Srbiji, ali nije isključio mogućnost da učestvuje u privatizaciji neke od domaćih banaka ili da uđe na srpsko tržište "grinfild" investicijom.

"Siti bank" je bila zainteresovana da kupi Poštansku štedionicu, rekao je Dinkić, i dodao da će Štedionica, pored Komercijalne banke, ostati u većinskom državnom vlasništvu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.