NavMenu

Kretanje preko mosta kod Beške je bezbedno - tvrdi Nikola Hajdin i Republička direkcija za puteve

Izvor: Danas Sreda, 27.04.2005. 13:26
Komentari
Podeli

Most kod Beške trenutno je u dobrom stanju i saobraćanje preko njega zasad je bezbedno. preostaje samo da se konačno počne sa sanacijom - kaže Nikola Hajdin, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti.

profesor Hajdin je bio član Stručnog žirija koji je sastavila Republička direkcija za puteve 2003. Zadatak žirija bio je da odluči koji su najbolji od prijavljenih radova na konkursu za projekat mosta na Dunavu kod Beške, na budućoj levoj traci autoputa Novi Sad - Beograd.

Slične potvrde stižu i iz Republičke direkcije za puteve gde nadležni tvrde da "u ovom trenutku nije ugrožena bezbednost putnika koji prelaze preko mosta na Dunavu. Oni, takođe, najavljuju skoru rekonstrukciju mosta koja je "neophodna". prema rečima Milutina Štrbića, načelnika Odeljenja za auto - puteve Republičke direkcije za puteve "kompletna konstrukcija mosta kada je napravljen kliznula je za oko 40 centimetara. Tada je sprečeno da most bude otvoren.

Štrbić je demantovao tvrdnje Marjana Rističevića, predsednika opštine Inđija da je "most u katastrofalnom stanju" te da će "uskoro pasti".

- U toku je izrada projekta sanacije, a obnova ove građevine počeće najverovatnije 2005. godine. Biće osvežena betonska ploča ispod asfalta i postavljena nova ograda i hidroizolacija.

On tvrdi da bi do kraja maja trebalo da bude potpisan ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o zajmu od oko 72 mil EUR za sanaciju Mosta kod Beške, izgradnju novog i rehabilitaciju desne trake autoputa Novi Sad-Beograd. Deo radova na sanaciji počeo bi ove godine, a glavni radovi odvijali bi se sledeće tri godine. Do tada, savetuju u Direkciji, most se može koristiti, naravno, uz poštovanje ograničenja brzine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.