Izvor: Danas | Subota, 21.09.2013.| 12:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Udruženja poslodavaca najavila zajednički program mera koje će tražiti od ministra ekonomije


Nekoliko poslodavačkih udruženja, među kojima i dva najveća - Unija poslodavaca Srbije i Asocijacija malih i srednjih preduzeća, odlučila su da zajednički formulišu set prvih mera za oživljavanje privrede, koje će u narednih desetak dana preporučiti ministru ekonomije Saši Raduloviću.

Među prvim preporukama nalazi se zahtev za smanjenje poreza i doprinosa kao i za mnogo efikasnije suzbijanje sive ekonomije, a tražiće i izmene Zakona o radu kao i usvajanje zakona o zanatstvu.

- Interese poslodavaca zastupa nekoliko udruženja, a tu je i Privredna komora Srbije, ali ma koliko da su nam različiti stavovi po određenim pitanjima, postoji neki zajednički imenitelj, nešto oko čega se svi slažemo - a to je šta bi prvo moralo da se uradi kako bi privredni ambijent u Srbiji počeo da podstiče rast i zapošljavanje. Mi se kroz sopstvena iskustva srećemo sa istim anomalijama u sistemu, i sigurno je da ćemo uspeti da formulišemo poteze koji bi svima odgovarali. Ako mi, koji okupljamo različito članstvo, uspemo da se složimo oko poteza koji su hitni i nužni, onda bi ministar finansija ili privrede, ako se o njih ogluši, morao da ponese teret odgovornosti za stanje ekonomije koje će uslediti - kaže za "Danas" Milan Knežević, potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća.

On je najavio i da će se privrednici u narednoj nedelji okupiti najmanje dva puta - jednom kako bi utvrdili jedinstvenu listu mera a drugi put na tribini na kojoj će to preneti i ministru Raduloviću.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.