NavMenu

Košarkaška bajka u Košutnjaku - Hala sportova "Žarkovo" otvorila vrata mladim sportistima Beograda

Izvor: eKapija Petak, 20.09.2013. 14:53
Komentari
Podeli

Košarkaški klub "Žarkovo", posle godina kuburenja sa prostorom za treninge i utakmice, ove jeseni dobio je svoj dom. U Košutnjaku, koji oduvek važi za sportski deo grada, početkom septembra otvorena je hala "Žarkovo", pa je tako prestonica postala bogatija za još jedan reprezentativan sportski objekat.

Razloga za radost, osim košarkaša, imaju i mališani koji se bave drugim sportovima, ali i stariji ljubitelji sporta i rekreativci. Hala sportova "Žarkovo", osmišljena je tako da na 3.200 kvadrata pruža mogućnosti za najraznovrsnije aktivnosti – od priprema sportskih klubova, igranja zvaničnih utakmica, pa do rekreacije i fitnesa. Čine je multifunkcionalna dvorana (koja se može podeliti na dve nezavisne sale), teren za mali fudbal sa veštačkom travom, teretana i dve sala za fitnes. Takođe, tu je 11 moderno opremljenih svlačionica sa tuševima i podnim grejanjem.

Mladi košarkaši treniraće u najsavremenijim uslovimaMladi košarkaši treniraće u najsavremenijim uslovima

Halu sportova, u kojoj će stasavati neke nove nove zvezde srpske košarke, izgradila je beogradska kompanija "Gramis". Njihova misija bila je da se deci omogući kvalitetan prostor za treninge.

- Vlasnici Stanko Đapić i Miloš Spasenović, i sami nekadašnji košarkaši "Žarkova", pre nekoliko godina revitalizovali su ovaj klub, dece koja su trenirala košarku bilo je sve više, ali je bilo nedovoljno prostora za treninge i utakmice. Zbog toga je odlučeno da se krene u izgradnju hale spotova, koja je pre svega namenjena mališanima - školama sporta, klubovima koji imaju mlađe kategorije, i naravno KK "Žarkovo" – objašnjava za "eKapiju" direktor hale sportova Zoran Đurković.


Škola "Sportikus" već organizuje treninge u Košutnjaku, a za halu se interesuju i mnogobrojne druge škole.

Izgradnja hale, koju je projektovao arhitekta Dragan Stojiljković, trajala je oko godinu i po dana. Važno je napomenuti da nije u pitanju balon-sala niti montažni objekat, već je hala u potpunosti izgrađena od čvrstog materijala. Ima najsavremenije sisteme ventilacije i klimatizacije i grejanja, moderan enterijer...


Višenamenska dvorana sastoji se od dva bočna košarkaška terena, odnosno jednog centralnog. Svi tereni zadovoljavaju FIBA propise, dimenzija su 28x15 metara, pa su ovde moguća sportska nadmetanja po najvišim standardima. Takođe, osim košarke, ova hala pogodna je za odbojku, kao i sve ostale dvoranske sportove.


Inače, ovaj objekat zagreva se preko kvarcnih grejača na gas (poput vršačkog "Millleniuma"), a hala ima savremeni sistem ventilacije koji omogućava da se celokupna količina vazduha promeni za svega 10 minuta. Kapacitet dvorane je oko 800 gledalaca, a tribine raspolažu sa 350 mesta za sedenje.

Teren za mali fudbalTeren za mali fudbal

Teren za mali fudbal idealan je za 10 do 12 igrača. Opremljen je veštačkom travom sa granulatom i gumenom podlogom od 2,5 cm, a ima površinu 36x18 metara. Iza gola su stolice za publiku, gde se može smestiti oko 70 gledalaca. Zahvaljujući sistemu provetravanja, cela količina vazduha iz sale promeni se za manje od 5 minuta.

Teretana od 250 kvadrata poseduje sprave za bodi bilding, različite tegove, kao i moderan kardio program.


Prostrane fitnes sale imaju centralno grejanje i prirodnu ventilaciju. Pogodne su za sve fitnes programe i odlično su ozvučene.

U okviru objekta nalazi se i kafe-bar "U zmajevom gnezdu", gde je moguće i organizovanje dečjih rođendana. Hala ima i sopstveni parking sa 35 mesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.