Izvor: Tanjug | Petak, 20.09.2013.| 11:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Modernizovan sistem za ventilaciju pijace "Novi Beograd"

(Foto: I.Vukša)
Direktor javnog komunalnog preduzeća "Gradske pijace" Predrag Veinović obišao je juče pijacu "Novi Beograd" gde je pušten u rad remontovan sistem za ventilaciju.

- Na pijaci je primenjena moderna tehnologija čišćenja postojećih ventilacionih kanala korišćenjem robota koji uklanja nečistoću iz unutrašnjosti - rekao je Veinović.

On je dodao da je nakon čišćenja, usledila dezinfekcija i sanitacija kanala kako bi se ispunili ekološki i zdravstveno-bezbedonosni kriterijumi.

U cilju poboljšanja uslova rada prodavaca i boravka kupaca na pijaci, ispod krovne konstrukcije postavljen je igličasti sistem zaštite od ptica.

U skladu sa potrebama zakupaca, formirani su magacinski prostori za odlaganje namirnica, navedeno je u saopštenju "Gradskih pijaca".

"Gradske pijace" u narednom periodu planiraju i adaptaciju javnog toaleta i suterenskog nivoa, koji podrazumeva otvaranje novog ulaza za donji nivo pijace iz Bulevara Mihajla Pupina.

Preduzeće danas upravlja sa 32 pijace i raspolaže sa 165.000 metara kvadratnih pijačnog prostora, od čega je 27.425 metara kvadratnih komercijalnog poslovnog prostora pod objektima, 10.248 tezgi i 745 rashladnih vitrina.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.