Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.09.2013.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uručene nagrade u okviru projekta Održivi razvoj kulture suživota i zaštite životne sredine

U subotu, 14. septembra u Svečanoj Sali opštine Aleksinac, uručene su nagrade u okviru projekta Održivi razvoj kulture suživota i zaštite životne sredine na području Niša, Aleksinca i Leskovca.

Nagrade je učenicima i školama uručio ambasador Republike Slovenije Franc But.

Projekat je, uz finansijsku podršku Razvojne agencije Vlade Slovenije, a u partnerstvu sa Karitasom Slovenije, Caritas Beogradske nadbiskupije realizovan od maja 2011. godine do septembra 2013. godine. Implementacija je obuhvatila dva segmenta: prvi "Ozeleni se!" u okviru koga su organizovani seminari za nastavnike na kojima je predstavljen priručnik sa radionicama iz ekološke tematike za učenike osnovnih i srednjih škola i drugi "Oplemeni se!" kada su nastavnici na seminarima upoznati sa projektom, odrađene su pokazne radionice namenjene učenicima, i podeljen im je priručnik.

- Aktivacijom ovako velikog broja učesnika u projektu želeli smo da doprinesemo boljem razumevanju problematike zaštite životne sredine, kao i važnih pitanja tolerancije i interkulturalnosti među mladima i podstaknemo razvoj kulture suživota i građanske tolerancije na jugu Srbije – poručili su organizatori projekta.

Projekat, u kome je učestvovalo 46 osnovnih i 21 srednja škola, sa ukupno 12.000 učenika, u potpunosti je finansirala Razvojna agencija vlade Slovenije u iznosu od 111,500.00€.

Uručenju su prisustvovali i predsednik opštine Aleksinac, Nenad Stanković i načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.