NavMenu

"Golf variant" dostupan na tržištu Srbije

Izvor: Tanjug Utorak, 17.09.2013. 15:32
Komentari
Podeli

Vozilo "golf variant", koje je imalo premijeru na sajmu automobila u Ženevi, postalo je dostupno i na tržištu Srbije, kroz ovlašćenu dilersku mrežu "Volkswagen"-a, objavljeno je danas iz predstavništva te firme.

Model je lakši i do 105 kilograma u odnosu na svog prethodnika i po prvi put u istoriji tog modela, nudi opseg performansi od 63 kW/85 KS do 110 kW/150 KS, kao krajnje ekonomičan model, u pogledu potrošnje goriva TDI BlueMotion.

Reč je o sportskom i elegantnom modelu koji kombinuje vrednosti niske potrošnje goriva i dinamične performanse. Tako je kapacitet prtljažnika povećan sa 505 litara na 605 litara, ako je natovaren do naslona zadnjih sedišta.

Ako je natovaren do naslona prednjih sedišta i do krova, nudi zapreminu prtljažnika od 1.620 litara (a prethodni model 1.495).

Na račun dodatnog prostora između B i D stubova i homogenih vizuelnih modifikacija, klasičan "golf" postaje "golf karavan", sa dužinom od 4,562 milimetara.

Dizajnerima je pošlo od ruke da prenesu oblik C stuba, koji je kao nacrtani luk i koji je tipičan za klasičnog "Golfa" na D stub "variant" modela. Vizuelno, treći bočni prozor čini deo D stuba. Novi model je produžen, ekskluzivniji je i ima izrazitiji sportski izgled u odnosu na svog prethodnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.