NavMenu

Turski privrednici zainteresovani za ulaganja u Beograd - Prestonički čelnici gostima predstavili 6 atraktivnih lokacija

Izvor: eKapija Utorak, 17.09.2013. 13:26
Komentari
Podeli

(Foto: Beograd.rs)
Predstavnici jednog od najvećih konglomerata u Turskoj "Douš grupe", koji borave u Beogradu, zainteresovani su za ulaganja u građevinu, izgradnju hotela, infrastrukturu i energetiku u Srbiji i njenom glavnom gradu.

Na današnjem sastanku sa gradskim menadžerom Aleksandrom Bijelićem i gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem predstavljeni su naši najvažniji projekti, realizovani u poslednjih pet godina, ali i dalji planovi razvoja za koje su gosti bili zainteresovani.

Gostima je predstavljeno šest lokacija, atraktivnih za investiranje – blokovi 18, 42 i 43, Zeleni venac, "Jugopetrol", Depo u Bulevaru kralja Aleksandra i banja Ovča.

Ukupna finansijska aktiva "Douš grupe" je 118 mlrd USD. U svom sastavu ima 180 kompanija koje zapošljavaju 35 hiljada ljudi u 13 zemalja. Poseduje veliki broj hotela i šoping molova, najveći lanac marina u istočnom Mediteranu i Jadranskom moru, a u sektoru nekretnina je i investitor i diveloper. Izuzetno je pozicionirana u oblasti energetike, sa akcentom na obnovljive izvore energije. U sektoru građevine, jedan je od vodećih igrača na tržištu, aktivna u velikim infrastrukturnim projektima. Do sada je realizovano 170 projekata vrednih 12 mlrd USD (brane, hidroelektrane, auto-putevi, magistralni putevi, tuneli, mostovi i vijadukti, objekti, zgrade). Trenutno rade na sedam projekata, vrednih 2,7 mlrd USD.

Sastanku je prisustvovala Tatjana Popović, v. d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.