NavMenu

"Crvena zvezda" na prodaju za 60 mil EUR?

Izvor: Novosti Nedelja, 15.09.2013. 15:43
Komentari
Podeli

Vlada Srbije prodaće fudbalski klub "Crvena zvezda" za 60 mil EUR arapskoj porodici Bin Zajed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenose beogradski mediji.

Vladajuća porodica iz Abu Dabija trebala bi preko svoje kompanije "Al Dahra" da postane vlasnik crveno belih prilikom privatizacije kluba iz Ljutice Bogdana.

Država bi od te sume izdvojila 40 mil EUR za vraćanje svih dugova, dok bi 20 miliona bilo upotrebljeno za razvoj sporta u Srbiji.

Prema preliminarnom dogovoru kupac bi se obavezao da godišnje ulaže 15 mil EUR u klub.

Sa druge strane, Fudbalski klub Partizan bi takođe trebalo da bude prodat, ali Vlada Srbije za sada nema kupca za crno bele.

- Imamo situaciju da se ne zna ko upravlja klubovima i samo je bitno pitati zašto država ne daje dovoljno para. Zašto da daje kada može da zaradi? Mislim da se na "Zvezdi" i "Partizanu" može zaraditi ako dovedemo nekoga ko će od toga napraviti posao. Pitate se zašto nije moguće to sada? Zato što svi misle da tu treba odmah mnogo da se zaradi - rekao je nedavno prvi potredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.