NavMenu

KBM banka iz Kragujevca prelazi na novi informacioni sistem kompanije "Asseco SEE"

Izvor: eKapija Sreda, 11.09.2013. 13:19
Komentari
Podeli

Kompanija "Asseco SEE", regionalni lider u oblasti IT i najveća IT kompanija za izradu softvera i pružanje IT usluga finansijskim institucijama u jugoistočnoj Evropi, i KBM banka iz Kragujevca (bivša Credy banka), članica vodeće bankarske grupe u Sloveniji, Nove Kreditne Banke Maribor, zaključile su ugovor o implementaciji "Core" bankarskog rešenja i rešenja za regulatorno izveštavanje koja će ubrzati razvoj ove banke na domaćem tržištu.

Alojz Kovse, predsednik IO KBM banke izjavio je da, "KBM banka ima za cilj da u narednom periodu unapredi fleksibilnost i efikasnost u ponudi novih proizvoda, kao i komunikaciju sa klijentima kako bi dostigla viši nivo konkurentnosti na domaćem tržištu. Kao podrška ambicioznim planovima, bio nam je potreban moderan informacioni sistem vrhunskog kvaliteta i zbog toga smo u oštroj međunarodnoj konkurenciji izabrali "Asseco SEE", regionalnog lidera u ovoj oblasti. Radujemo se saradnji sa ovom kompanijom koja razume našu dugoročnu viziju poslovanja i IT transformacija, kao i orijentisanost ka isporučivanju vrhunskih bankarskih usluga našim klijentima".

- Nakon kompleksnog procesa odabira i u konkurenciji sa svetski poznatim softverskim kućama, izabrano je rešenje kompanije "Asseco SEE" koje pokriva dva najbitnija segmenta informatičke platforme za bankarsko poslovanje – "Core" i regulatorno izveštavanje - izjavio je Miodrag Mirčetić, predsednik UO "Asseco SEE" i dodao da ""Asseco SEE", kao regionalni lider u IT-u i pouzdan partner, prednjači u tehnologiji i razvoju bezbednih informacionih sistema neophodnih za savremeno poslovanje velikih kompanija i finansijskog i javnog sektora, čime omogućava da Srbija u ovoj oblasti bude sastavni deo razvijenog sveta."

"ASEBA Experience Branch & Customer Insight" je rešenje za podršku poslovanja bankarskih poslovnica. Ujedno, ovo je i odličan alat za transformaciju poslovnica koje tradicionalno imaju samo transakcione uloge u moderne prodajno orijentisane ekspoziture. "ASEBA Experience" omogućava banci sveobuhvatan pogled na klijenta. Svi potrebni podaci o klijentu se kroz aplikaciju prezentuju službenicima u kontekstu operacija koje se obavljaju sa ciljem uspostavljanja što efikasnijeg i profitabilnijeg odnosa. Ova aplikacije se oslanja na provereno ASEBA PUB2000 Core bankarsko rešenje kompanije "Asseco SEE" koje pokriva back office segment poslovanja i čini osnovu celokupnog sistema. Takođe, za potrebe zakonskog izveštavanja u Credy banci će biti implementirano i "ASEBA Tezauri Data Warehouse" rešenje sa modulima za regulatorno i Bazel II izveštavanje.

KBM banka (tadašnja Credy) je još 2010. godine sa ciljem unapređenja poslovanja raspisala međunarodni tender za nabavku novog informacionog sistema koji će zadovoljiti specifične zahteve banke i podržati ambiciozne dugoročne planove za eksapnziju na tržištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.