Izvor: Tanjug/B92 | Sreda, 11.09.2013.| 16:07

Leskovački "BIM-tex" uložio 1,4 mil EUR u novi pogon za proizvodnju pamučnog konca

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je preduzeće "BIM-tex" i pustio u rad novoizgrađeni pogon za proizvodnju pamučnog konca u vrednosti od 1,4 mil EUR.

Nikolić je sa rukovodstvom fabrike i čelnicima lokalne samouprave obišao proizvodni pogon kompanije, koja je jedan od lidera na tržištu Srbije u proizvodnji različitih tipova prediva za sve vrste pletaćih tehonolgija, a koja ima godišnji kapacitet veći od 1.000 tona godišnje.

Preduzeće "BIM-tex" osnovano je 1992. kao porodična firma pod nazivom "Bim Commerce", a osnovna delatnost joj je proizvodnja prediva za trikotažnu i čarapansku industriju, kao i proizvodnja elastičnih mrežica za pakovanje mesnih proizvoda.

Ona zapošljava 99 radnika, od kojih je čak 52 nedavno primljeno u rad, a iz budžeta grada Leskovca dobiće podsticajna sredstva u visini od 120.000 dinara po radniku.

Tokom poslednjih deset godina u nove mašine i pogone ova kompanija je investirala više od 12 mil EUR, što joj omogućava da godišnje proizvede prediva u vrednosti od 2,5 mil EUR, od čega se 60% izveze u zemlje Evropske unije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.