Izvor: eKapija | Utorak, 10.09.2013.| 12:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za beogradski Inkubator za razvoj preduzetništva mladih 80 kandidata - Izbor najboljih projekata najkasnije do oktobra

(Foto: kancelarijazamlade.rs)
Inkubator za razvoj preduzetništva mladih, na 6. spratu palate "Beograd", krajem septembra ili početkom oktobra postaće "dom" dvadeset mladih preduzetnika.

Takozvano "Gnezdo" omogućiće budućim preduzetnicima koji imaju do 35 godina, potpuno besplatno, radni prostor sa plaćenim komunalijama, računarsku opremu, konferencijsku salu, kao i usluge pravnika i računovođe.

Konkurs Kancelarije za mlade grada Beograda završen je 6. septembra, a kako za "eKapiju" kaže Nevenka Grozdanović, stiglo je oko 80 prijava.

Sada je na redu izborna komisija, koja će nakon prvog kruga selekcije zakazati razgovore sa kandidatima. Oni bi trebalo da detaljno predstave svoje ideje i planove, i da ih eventualno dorade. Nakon konačnog kruga, dvadeset odabranih kandidata useliće se u Inkubator, najkasnije u oktobru, kaže naša sagovornica.

- Naravno, pod uslovom da bude toliko kvalitetnih projekata - dodaje ona.

Izbornu komisiju konkursa čine: prof. dr Ondrej Jaško, redovni profesor Fakulteta organizacionih nauka, prof. dr Ana Trbović, dekanka Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, Stanija Višekruna, zamenica gradskog sekretara za privredu, Perica Milošević, direktor inženjeringa "Seven Bridges Genomics", Nebojša Matić, direktor "Mikroelektronike" i "Blic preduzetnik 2012", kao i Tamara Blagojević, direktorka Kancelarije za mlade i inicijatorka projekta
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.