NavMenu

Misija centra BELhospice Beograd u unapređenju brige o pacijentima u završnoj fazi malignih bolesti

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.11.2006. 14:09
Komentari
Podeli

Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu „BELhospice“ osnovala je 2004. godine grupa profesionalaca i entuzijasta kao prvu specijalizovanu organizaciju u ovoj oblasti u našoj zemlji, po uzoru na slične humanitarne organizacije u svetu, čiji je cilj da unaprede brigu o pacijentima u završnoj fazi malignih bolesti. Svetska zdravstevna organizacija definiše palijativno/hospis zbrinjavanje kao aktivnu, sveobuhvatnu brigu o pacijentima čija je bolest neizlečiva. Ova briga podrazumeva najbolju moguću kontrolu simptoma njihovih teških bolesti, kao i psihološku, socijalnu i duhovnu podršku kako za pacijente tako i za članove porodica koji brinu o njima.

BELhospice brine o pacijentima u njihovim kućama ali su na raspolaganju i profesionalcima u bolnicama, domovima zdravlja i staračkim domovima ukoliko im je potrebna pomoć i sveobuhvatna briga o ovim pacijentima.

Radom ove organizacije rukovodi prim. dr Nataša Milićević, internista-onkolog sa diplomom u oblasti palijativne medicine koja je stečena u Velikoj Britaniji, kolevci hospis pokreta.

BELhospice organizuje i edukativne kurseve za profesionalce i volontere koji žele da se uključe u ovu oblast, smatrajući da na ovaj način najbolje doprinosi razvoju palijativnog zbrinjavanja u Srbiji.

Sve usluge pacijentima i njihovim porodicama su besplatne!

BELhospis je registrovan kao nevladina, neprofitabilna organizacija i njen rad i razvoj zavise isključivo od dobrovoljnih priloga, donacija i međunarodnih projekata.

Kroz blisku saradnju sa britanskom humanitarnom organizacijom Hospice of Hope, deo je njenog međunarodnog projekta čiji je cilj razvoj i unapređenje palijativnog/hospis zbrinjavanja na Balkanu.

BELhospice kontakti:

Adresa: Dalmatinska 72-74 (ulaz iz Vladetine ulice), 11 000 Beograd

Telefoni: 011 33 43 900, 011 33 43 311

Fax: 011 33 43 311

E-mail: bh@belhospice.org, natasa.milicevic@belhospice.org

Website: www.belhopice.org (u pripremi)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.