Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.09.2013.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Societe Generale Srbija pokrovitelj ArtLink projekata

Societe Generale banka je sa organizacijom ArtLink potpisala Ugovor o ekskluzivnom sponzorstvu, koji podrazumeva finansijsku podršku zajedničkih projekata: "ArtLink - Societe Generale Izbor za najperspektivnijeg mladog umetnika u Srbiji" i "ArtLink – Societe Generale Muzički ciklus za mlade talente".

Banka će podržati sve aktivnosti u vezi sa nagradom za Izbor najperspektivnijeg mladog umetnika u Srbiji, kao i seriju koncerata mladih talenata, u periodu od septembra 2013. do aprila 2015. godine.

Uspostavljanje saradnje sa ArtLink-om podrazumeva i program namenjen muzičkim talentima mlađeg uzrasta, odnosno deci do 15 godina starosti: "ArtLink - Societe Generale muzički ciklus za mlade talente". Najlatentovaniji kandidati će, posle audicija, imati i serije od četiri koncerta u muzičkoj galeriji Kolarca u periodu od 2013 – 2015. godine.

- Kao deo Societe Generale grupe, Societe Generale Srbija podržava veliki broj projekata u oblasti kulture i pomaže mladima da neguju svoj talenat kako bi se afirmisali kao umetnici. Osnovni cilj nam je ne samo da ohrabrimo mlade talente da postignu najviše rezultate u umetničkoj karijeri, već i da ih okupimo oko istog ideala: strasti prema muzici - naglasio je Frederic Coin, predsednik Izvršnog odbora Societe Generale banke.

Verujući da je jedno od najvećih vrednosti muzike mogućnost da je podelite sa drugima, Societe Generale grupa je još 1987. godine osnovala Societe Generale muzičku fondaciju, koja je 1991. prerasla u Mecenat Musical (Muzički mecenat) fondaciju Societe Generale.

Cilj Mecenat Musical je da podrži mlade talentovane muzičare, zaštiti muzičko nasleđe i promoviše značaj muzike.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.