NavMenu

Britanci nagradili "Bakinu tajnu" priznanjem za kvalitet

Izvor: eKapija Ponedeljak, 09.09.2013. 13:36
Komentari
Podeli

Brend "Bakina tajna", prvi i jedini u Srbiji i regionu, osvojio je britanske zvezdice za kvalitet u Londonu na prestižnoj manifestaciji "Great Taste Awards". Svečanu dodelu i sertifikaciju organizuje "The Guild of Fine Food", najviša institucija u Velikoj Britaniji u segmentu ocenjivanja kvaliteta proizvoda, koja priznanje predstavlja kao Oskar za kvalitet hrane i pića. Procena se daje u skladu sa britanskim kriterijumom navika u ishrani, a na godišnjem nivou aplicira oko 10.000 proizvoda iz celog sveta.

Proizvodima slatko od višnje i voćni namaz kajsija 100% dodeljene su 2 zvezdice, dok je jedna zvezdica dodeljena blagom ajvaru i soku od kajsije. "Great Taste" logo otvoriće proizvodima "Bakine tajne" put ka više o 250.000 maloprodajnih objekata u Velikoj Britaniji, kao i čuvenim kućama "Harrods", "Fortnum and Mason", "Selfridges", "Harvey Nichols" i "Whole Food Market". Takođe, proizvodi koji su osvojili dve zvezdice učestovaće na sajmu "Speciality Fine Food Fair London". Dobijeni sertifikat važi dve godine, nakon čega je potrebno obnoviti prijavu i ponovo dobiti potvrdu kvaliteta.

Sudije iz Velike Britanije ocenili su proizvod slatko do višnje kao proizvod izvanrednog ukusa, sa savršeno postignutim balansom kiselog i slatkog uz preporuku da se koristi uz poslastice i za kuvanje i pripremu jela od mesa, naročito divljači. Ajvar najavljuju kao specifičan, nesvakidašnji proizvod koji treba probati, naročito dobar u sendviču, za zakuske, na lisnatom testu sa sirom, sa pršutom, kao namaz sa jarećim sirom itd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.