Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.09.2013.| 13:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najdžel Kenedi 9. oktobra svira u Kolarcu

Najdžel Kenedi

Harizmatični violinista, Najdžel Kenedi, nastupiće u Beogradu 9. oktobra u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, u organizaciji "My Way" koncertne agencije. Ulaznice će biti u prodaji od četvrtka, 12. septembra, na blagajni Kolarca.

Najdžel Kenedi na svojoj najnovijoj turneji nastupa u manjim, akustičnim dvoranama i u prvom delu koncerta izvodi Bahov preludijum iz Partite broj tri, u E duru, kao i drugi, treći i četvrti stav (Fugue, Andante, Allegro) iz Bahove Sonate broj dva, u a molu. U drugom delu koncerta publika će uživati u virtuoznom izvođenju džez klasika, Fats Valera. Valerove kompozicije i izvođenje uticali su na razvoj džez muzike kakvu poznajemo danas – on je tvorac džez standarda kao što su: "Ain’t Misbehavin", "Squeeze Me" i "Honeysuckle Rose". Najdželovi mentori, Jehudi Menjuhin i Stefan Grapeli, poslužili su kao inspiracija za ovaj jedinstveni program i podelu koncerta na klasičnu muziku i džez izvođenje.

Na sceni Kolarca Najdžel će nastupiti sa još tri muzičara, Rolf Busalb (gitara), Jaron Stavi (bas) i Kristof Dziedzic (bubnjevi).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.