NavMenu

"Elrad" otvorio novi pogon u Vlasotincu

Izvor: Beta Sreda, 04.09.2013. 19:50
Komentari
Podeli

(Foto: elrad-int.si)
Premijer Srbije Ivica Dačić svečano je otvorio novi pogon nemačke kompanije "Elrad" u Vlasotincu.

U "Elradu" od 2004. godine na proizvodnji delova za elektronske uređaje radi oko 400 Vlasotinčana, a u sredu (4. septembra 2013. godine) je u novom pogonu za proizvodnju delova za sve vrste kablova, počelo da radi još 60 radnika.

Dačić je nakon otvaranja izjavio da je glavni prioritet rekonstrusiane Vlade Srbije smanjenje stope nezaposlenosti, koja je među najvećima u Evropi. On je ocenio da je dolazak ovog investitora na jug Srbije od višestrukog značaja, jer su u tom delu Srbije ekonomski problemi "deset puta izraženiji nego u ostalim krajevima", i kazao kako je uveren da će za kompanijom "Elrad" doći i njeni poslovni partneri.

Vlasnik "Elrad"-a Sieghard Lang ocenio je da je neophodno uspostavljanje saradnje sa državnom upravom, u oblasti prosvete, kako bi se školovali kadrovi za potrebe proizvodnje.


Radnici novootvorenog pogona su pre prijema u radni odnos prošli kroz višenedeljnu obuku u "Elrad"-u, objavila je Beta.

Kako je ranije najavljivano, ovo je prva faza, a kasnije će u novom pogonu biti zaposleno još radnika.












Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.