NavMenu

Predsednik Izvršnog odbora Societe Generale banke novi predsednik Saveta stranih investitora

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.09.2013. 11:55
Komentari
Podeli

Savet stranih investitora objavio je danas promene u svojoj upravi a koje su pokrenute unapređenjem bivših zvaničnika Saveta u okviru njihovih matičnih kompanija. Udruženje je dobilo novog lidera i nove predstavnike u Upravnom odboru. Istovremeno, Savet će nastaviti da sprovodi istu politiku zagovaranja jednostavnijih i povoljnijih uslova poslovanja.

Frederik Kuen, predsednik Izvršnog odbora Societe Generale banke Srbija je postao novi predsednik Saveta stranih investitora, nasledivši Kostina Borka koji je otišao da vodi kompaniju "Lafarge" u Rumuniji.

Srđan Lazović, direktor za korporativne i regulatorne poslove za CEFTA region u kompaniji "British American Tobacco", izabran je na poziciju potpredsednika Saveta u funkciji zamenika predsednika Saveta nasledivši Gorana Pitića koji je prestao da bude predstavnik Societe Generale banke u Savetu. Gabor Bekefi, generalni direktor kompanije "Carlsberg" za jugoistočnu Evropu nastavlja da bude potpredsednik Saveta u funkciji portparola udruženja.

Dimitrije Knjeginjić, novi generalni direktor kompanije "Lafarge Srbija" je postao novi predstavnik kompanije u Upravnom odboru Saveta stranih investitora.

Ostale članove Upravnog odbora čine viši potpredsednik sinergije direktne nabavke i razvoja private robne marke za jugoistočnu Evropu i "Delhaize Srbija" David Vander Skuren, generalni direktor kompanije "Fiat Automobili Srbija" Antonio Ćezare Ferara, predsednik "Henkel Srbija" Kristof Til, komercijalni direktor kompanije "Pepsico" za zapadni Balkan Mihalis Orfanoudakis i generalni direktor "Telenor"-a Uve Fredhajm.

Navedene promene su nastale putem izbornog procesa koji se desio u okviru Upravnog odbora Saveta i to nekoliko meseci pre redovnih izbora za novi Upravni odbor koji su planirani da se održe krajem godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.