Izvor: eKapija | Ponedeljak, 02.09.2013.| 11:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predsednik Izvršnog odbora Societe Generale banke novi predsednik Saveta stranih investitora

Savet stranih investitora objavio je danas promene u svojoj upravi a koje su pokrenute unapređenjem bivših zvaničnika Saveta u okviru njihovih matičnih kompanija. Udruženje je dobilo novog lidera i nove predstavnike u Upravnom odboru. Istovremeno, Savet će nastaviti da sprovodi istu politiku zagovaranja jednostavnijih i povoljnijih uslova poslovanja.

Frederik Kuen, predsednik Izvršnog odbora Societe Generale banke Srbija je postao novi predsednik Saveta stranih investitora, nasledivši Kostina Borka koji je otišao da vodi kompaniju "Lafarge" u Rumuniji.

Srđan Lazović, direktor za korporativne i regulatorne poslove za CEFTA region u kompaniji "British American Tobacco", izabran je na poziciju potpredsednika Saveta u funkciji zamenika predsednika Saveta nasledivši Gorana Pitića koji je prestao da bude predstavnik Societe Generale banke u Savetu. Gabor Bekefi, generalni direktor kompanije "Carlsberg" za jugoistočnu Evropu nastavlja da bude potpredsednik Saveta u funkciji portparola udruženja.

Dimitrije Knjeginjić, novi generalni direktor kompanije "Lafarge Srbija" je postao novi predstavnik kompanije u Upravnom odboru Saveta stranih investitora.

Ostale članove Upravnog odbora čine viši potpredsednik sinergije direktne nabavke i razvoja private robne marke za jugoistočnu Evropu i "Delhaize Srbija" David Vander Skuren, generalni direktor kompanije "Fiat Automobili Srbija" Antonio Ćezare Ferara, predsednik "Henkel Srbija" Kristof Til, komercijalni direktor kompanije "Pepsico" za zapadni Balkan Mihalis Orfanoudakis i generalni direktor "Telenor"-a Uve Fredhajm.

Navedene promene su nastale putem izbornog procesa koji se desio u okviru Upravnog odbora Saveta i to nekoliko meseci pre redovnih izbora za novi Upravni odbor koji su planirani da se održe krajem godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.