NavMenu

"Falkensteiner" ulaže 30 mil EUR na Staroj planini

Izvor: Tanjug Subota, 24.08.2013. 11:51
Komentari
Podeli

Projekat naseljaProjekat naselja

Ministarstvo finansija i privrede i Javno preduzeće (JP) za razvoj planinskog turizma "Stara planina", potpisali su Memorandum o razumevanju sa austijskom kompanijom "Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG" (FMTG), kojim je najavljena još jedna direktna strana investicija u Srbiji vredna 30 mil EUR .

Reč je o nastavku izgradnje turističkog centra na Staroj planini, a potpisnici memoranduma su ministar Mlađan Dinkić, direktor kompanije "Falkenštajner" Otmar Michaeler i direktor JP "Stara planina" Svetislav Popadić, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kompanija "Falkensteiner", koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, namerava da u narednih šest godina na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Predviđena ukupna površina objekata iznosi oko 35.000 kvadratnih metara, a planirana vrednost investicije je 30 mil EUR.

Inače, austrijska kompanija je već prisutna na Staroj planini kao upravljač "Falkensteiner Hotela Stara Planina", izgrađenog 2010. godine, a u Srbiji je i vlasnik "Falkensteiner" hotela Beograd, u čiju je izgradnju investirala 45 mil EUR .

"Falkensteiner "će upravljati poslovanjem ovih objekata, a izgradnja će se odvijati u dve faze. Prva faza obuhvata tri kondotela čija gradnja treba da počne sledeće godine i da bude završena do kraja 2016. godine, dok izgradnja preostala tri objekta treba da bude realizovana u periodu od 2017. do kraja 2019. godine.

Sredstva za izgradnju objekata obezbediće strani investitor, a Republika Srbija će preko JP "Stara planina" obezbediti zemljište, prateću infrastrukturu i sve potrebne dozvole.

Osim ovoga, JP "Stara planina" je u toku ove godine raspisalo javne pozive za suinvestitore i za druge objekte na Jabučkom ravništu na Staroj planini, pa će tako naredne godine početi izgradnja još jednog kondotela i tri višeporodična apartmanska objekata na ovoj lokaciji, i to od strane dva domaća investitora, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.