NavMenu

Eksploziv u sigurnom "Krušik" kontejneru

Izvor: Politika Sreda, 08.11.2006. 13:08
Komentari
Podeli

Kompanija "Krušik" iz Valjeva proizvela je kontejner za odlaganje i čuvanje eksploziva u kamenolomima, rudnicima i gradilištima i u svrhu skladištenja oružija i oruđa.

Ova "sigurnosna kutija" u koju može da se smest 500 kilograma eksploziva i inicijalnih sredstava, izrađena je po najstrožijim standardima i propisima EU.

"Krušikov" kontejner podseća na kasu za čuvanje novca, ali je, za razliku od bankarskih ovoj nemoguće naškoditi.

- Unutrašnjost kontejnera obložena je drvenom oplatom koja ne upija vodu. U njemu su dva ventilatorska uređaja i isto toliko unakrsnih priključaka za uzemljenje tako da gromobranske instalacije nisu potrebne - objasnio je jedan od konstruktora Milenko Obućina i dodao su spoljni zidovi od čelika koje ne može probiti nijedno puščano zrno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.