Izvor: Danas | Sreda, 19.01.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi Sad, Sportski centar Vojvodina se modernizuje i priprema za međunarodna takmičenja

SC "Vojvodina" modernizovan i u novom ruhu biće 2005 god stecište brojnih sportskih priredbi od kojih je svakako najznačajnije Evropsko prvenstvo u košarci za muškarce koje će se održati od 16.-22.09.2005. Zbog toga je 2004 god zamenjen parket u velikoj i maloj dvorani površine 4.500 m2 i postavljen parket tipa "target" koji najviše odgovara visokim zahtevima FIBA. Nabavljena je i "bateco" zaštitna podloga za prekrivanje parketa, instalirana nova telefonska centrala, sportski semafori i mega ekran koji će biti spreman za prvu utakmicu Kupa šampiona u odbojci između Vojvodine i poljske ekipe Jastrepski.

Rekonstruisana su sedišta na delu istočne tribine pretvaranjem u VIP zonu kapaciteta 2 puta po 180 mesta, a obnovljena su i 2 kupatila u svlačionicama velike dvorane dok su u toku radovi na još 5 kupatila. Tokom 2005 god, po rečima direktora Zorana Mitrovića, biće završena kompletna rekonstrukcija svih sediša na tribinama u velikoj dvorani čime će se njen kapacitet povećati za 1.000 mesta, postaviće se i teleskopske tribine na jugu i severu na kojima će biti mesta za još po 450 gledalaca. Predviđeno je i uspostavljanje jedinstvenog telekomunikacionog i informacionog sistema, nabavka 2 sportska tunela za izlazak igrača i 12 bezbedonosnih vrata za kontrolu postioca i stvari, kao i ugradnja sistema video nadzora sportskih borilišta, a po mogućstvu i prilaznih površina. Uz kompletno estetsko doterivanje SPENS će ponovo zablistati i omogućiti vrhunske uslove sportistima i posetiocima.

Tokom  2005 god u dvoranama SPC "Vojvodina" održaće se Evropsko prvenstvo u sambou za nade i juniore od 19. do 25 maja, Svetsko prvenstvo u kuglanju od 29. maja do 6. juna, utakmice Svetske lige u odbojci u kojima će se tokom juna i jula reprezentacija SCG sastati sa Poljskom, Argentinom i Grčkom, Evropsko prvenstvo u košarci za kadetkinje od 21. do 31. jula, a kao šlag - Evropsko prvenstvo u košarci za mušakrce od 16. do 22. septembra.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.