NavMenu

Lepa Brena i "Parni valjak" u Novom Bečeju - Eksplozija letnje zabave na Tisi za "Gospojinu"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 19.08.2013. 10:08
Komentari
Podeli

(Foto: Suzana Obradović)

U Novom Bečeju će od 22. do 27. avgusta po 20. put biti održana tradicionalna turistička manifestacija "Gospojina" pod sloganom "Doći ćeš i ti"."

Kako su rekli organizatori, reč je o jednoj od tri najposećenije manifestacije u Srbiji, koja je prošle godine imala 200.000 posetilaca.

- Svake godine se trudimo da naša manifestacija ima sve više posetilaca. Ove godine nam je cilj da naši gosti što bolje upoznaju Novi Bečej i da imaju što kvalitetniji program. Trudili smo se da sa jakim izvođačima napravimo eksploziju letnje zabave i mislim da ćemo u tome uspeti. Potrudili smo se da gosti imaju uvid u sve što Novi Bečej nudi kada nije Gospojina, pa smo im tako organizovali obilazak etno kuće, muzeje, odlazak do Bisernog ostrva gde su vinogradi sa čuvenom lozom krokan. Cilj nam je da posetioci osete Novi Bečej, osete Vojvodinu i da se što bolje provedu – rekao je za "eKapiju" Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

Festival će početi takmičenjima u kuvanju riblje čorbe, nadmetanjem tamburaških bendova, revijom paradnih zaprega i humanitarnom akcijom - gađanje predsednika opštine balonima sa vodom.

(Foto: Suzana Obradović)

Posetioci će moći da obiđu etno bazar, da se voze kočijama i uživaju u gurmanskoj hrani, karakterističnoj za Novi Bečej. Za najmlađe će biti priređena posebna zabava u okviru dečije ulice.

Kada je reč o muzičkom programu posetioci će uživati u besplatnim koncertima. Nastupaće "Parni valjak", Lepa Brena, "Hladno Pivo", "Galija", "Frajle", "Ođila" i "Huligansi" iz Mađarske.

Sašu Šućurovića, osim toga što će ga posetioci gađati balonima sa vodom, ove godine je izazvao javne ličnosti na dvoboj u kuvanju riblje čorbe.

- Ako skuvam najbolju čorbu i pobedim predstavnike medija, svi moraju da objave da su izgubili - rekao je Šućurović. - Ali, ako neka od medijskih ekipa skuva bolju čorbu, lično ću im u svom domu spremiti nedeljni vojvođanski ručak.

Ove godine prvi put će program biti obogaćen Poljofestom - malim poljoprivrednim sajmom, na kojem će se predstaviti proizvođači i prodavci poljomehanizacije, semena i agrohemije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.