NavMenu

Otvorena nova traka autoputa od Novog Sada do Beške

Izvor: Dnevnik Utorak, 07.11.2006. 13:02
Komentari
Podeli

Završetkom radova na 19,2 kilometara deonice nove saobraćajne trake od Novog Sada do Beške, Novi Sad i Beograd konačno su spojeni punim profilom autoputa.

Kako se očekuje, novoizgrađenu deonicu autoputa danas (7. novembar 2006. godine) će svečano pusti u saobraćaj ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić u pratnji predstavnika investitora JP "Putevi Srbije" i izvođača radova, austrijske kompanije "Alpina" i domaćih podizvođača PZP "Beograd" i "Vojputa" iz Subotice.

Za kompletiranje autoputa od Novog Sada do Beograda država je obezbedila oko 200 mil EUR. S Evropskom investicionom bankom potpisan je ugovor o zajmu vrednom 120 mil EUR za izgradnju autoputa i rehabilitaciju starog mosta preko Dunava kod Beške.

Evropska banka za obnovu i razvoj sa 72 mil EUR kreditira obnovu postojeće trake autoputa od Novog Sada do Beograda i izgradnju novog beščanskog mosta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.