Izvor: Tanjug | Nedelja, 18.08.2013.| 19:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Union-medic" zakupio "Jugoremediju"

Zrenjaninska fabrika lekova "Jugoremedija" u stečaju izdata je na javnom nadmetanju u zakup novosadskoj firmi "Union-medic". Vlasnik i direktor "Union-medic"-a Milan Selaković bio je jedini ponuđač i prihvatio je mesečnu cenu zakupa od 50.000 evra, plus PDV, koju je odredio stečajni upravnik "Jugoremedije" Radovan Savić.

Oglas za davanje u zakup "Jugoremedije" objavljen je 1. avgusta, a za učešće na nadmetanju bio je potreban depozit od pet miliona dinara. Uslov da su zainteresovani zakupci najmanje godinu dana registrovani za proizvodnju lekova ispunio je samo "Union-medic", a potpisivanje ugovora o zakupu će biti naredne nedelje.

Savić je novinarima rekao da će ugovor o zakupu biti oročen do okončanja stečajnog postupka ili do primene plana reorganizacije "Jugoremedije", koji je podnet pre petnaestak dana.

On je ocenio da su za ponovno pokretanje proizvodnje u "Jugoremediji" potrebna značajna sredstva i da će priprema trajati tri meseca.

Negirao je da su izgubljene sve licence za proizvodnju lekova koje je imala "Jugoremedija".

- Izgubljene su licence za neke proizvode, kao što su lek "trental" i "laseks". Suština je da je od velike palete proizvoda ove fabrike izgubljena mogućnost za proizvodnju tek tri, četiri leka. Važno je da zakupac dobije dozvolu za pokretanje proizvodnje i onda će sve ići mnogo lakše - rekao je Savić.

Novi zakupac "Jugoremedije" Milan Selaković nije hteo novinarima da govori o planovima svoje firme.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.