Izvor: eKapija | Petak, 16.08.2013.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela javna rasprava o strategiji razvoja energetike

Ministartvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije objavilo je danas Nacrt strategije razvoja energetike Srbije do 2025. godine, s projekcijama do 2030. godine, čime je počela javna rasprava o tom dokumentu koja će trajati do 11. oktobra.

Nova stratеgija dеfinišе stratеškе prioritеtе i pravcе razvoja еnеrgеtskog sеktora saglasno obavеzama kojе proističu iz Ugovora o Enеrgеtskoj Zajеdnici.

Prema najavi Ministarstva, predviđeno je da se održi i šest skupova za javne konsultacije, a prvi je zakazana za 29. avgust u Beogradu.

Javne konsultacije biće održane i 6. septembra u Novom Sadu, 13. septembra u Nišu, 20. septembra u Kragujevcu, 27. septembra u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, a završna javna rasprava biće 11. oktobra u Palati Srbije u Beogradu.

Primedbe, predlozi i sugestije na Nacrt strategije razvoja energetike mogu se dostaviti Ministarstvu poštom na adretu Kralja Milana 36, Beograd ili na elektronsku adresu strategija@merz.gov.rs.

Nacrt strategije razvoja energetike uradio je Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu po narudžbi Ministarstva energetike Srbije.

Nacrt stratеgijе razvoja еnеrgеtikе Rеpublikе Srbijе za pеriod do 2025. godinе sa projеkcijama do 2030. godinе možеtе prеuzеti ovdе.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.