Izvor: Pregled | Utorak, 26.04.2005.| 11:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

2005, "Algotech" iz Beograda-desetogodišnji partner AT&T, pouzdan partnet u telefoniji

Telekomunikaciona kompanija ``Algotech`` za deceniju postojanja veoma je dobro pozicionirana na srpskom tržištu pokrivajući ga sa 25 % kod tradicionalne, odnosno 40 korporativne i Ip telefonije i svih 90 procenata kod pozivnih i kontakt centara. Desetogodišnji je partner najveće svetske telekomunikacione kompanije AT&T ( danas Avaya) lider u implementaciji pozivnih centara, korporativne Ip telefonije i Unified Messaging sistema.

pionirski poduhvati Algotech-a bili instalacija prvog sofisticiranog Call Centra u Srbiji 1996. godine za potrebe DHL-a, prvi Ip orijentisan telefonski sistem 2001. u Rajfajzen banci, najkompleksniji pozivni centar u jugoistočnoj Evropi za potrebe Telekoma Srbije 064 i prvi Uniffied Messenger sistem u kompaniji Euroline Retail Services. Udeo kompanije u ``pokrivanju`` domaćeg, tržišta Srbije, kod tradicionalne telefonije je 25 %, kod korporativne i Ip telefonije 40, a kod pozivnih i kontakt centara 90 %.Inženjeri Algotecha uključeni su u velike Avaya bazirane projekte u Evropskoj uniji.

Jedan od reprezentativnih projekata je za City banku, Credit Suise i General Electric u Velikoj Britaniji, kao i za American Express, Jp Morgan Chase i Citu Group u Francuskoj. U 2005. je započeto regionalno udruživanje sa još 5 kompanija iz nordijskih zemalja, Mađarske, Češke, poljske i Rumunije u jednu značajnu sistem-intergrator kompaniju. (pregled)

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.