NavMenu

"Superstep" kredit - Tri miliona dinara za desetoro novih preduzetnica i preduzetnika

Izvor: eKapija Sreda, 14.08.2013. 13:31
Komentari
Podeli

Poslovne ideje desetoro mladih iz različitih krajeva Srbije koji pokreću sopstveni posao kreditirani su kroz startup kredit Erste banke "Superstep" u ukupnom iznosu od 3 miliona dinara. Ova kreditna i poslovna podrška početnicima u biznisu odvija se u okviru programa "Biznis mladih Srbije" koji Erste banka realizuje u partnerstvu sa Smart kolektivom i Nacionalnom službom za zapošljavanje, a uz podršku USAID-a i Ministarstva omladine i sporta.

Od 128 mladih koji su se krajem 2012. godine prijavili za višemesečnu obuku, njih 37 je svoje biznis planove predstavilo selekcionom panelu. Među izabranim idejama zastupljene su i proizvodne i uslužne delatnosti.

Dobitnici kredita, koji je odobren bez kolaterala i naknade, uz nižu kamatnu stopu od tržišne i dužim rokovima otplate, su - Dušan Simović iz Gornjeg Milanovca za proizvodnju i preradu heljde, Nikola Bašić iz Subotice za organsku plantažu godži bobica, Borislav Đorđević iz Novog Sada za sakupljanje i reciklažu otpada iz restorana, Viktorija Artinović iz Vrnjačke Banje za proizvodnju i prodaju sveže ceđenih sokova, Danilo Stojković iz Niša za servis za pranje tepiha, Aleksandra Đurić iz Niša za proizvodnju divljih jabuka i jabukovog sirćeta, Goran Jovanović iz Niša za projektovanje u drumskom saobraćaju, Maja Gabrić Stipić iz Subotice za privatno zabavište, Damir Ljubičić iz Begeča za iskopavanje bunara, Milan Blagojević i Marko Ristovski iz Užica za ekološki hostel.

Projekat "Superstep" je pokrenut 2011. godine kao podrška nezaposlenim mladim osobama koji žele da započnu sopstveni posao. Ideja programa je da podstakne mlade ljude da se aktiviraju u rešavanju problema nezaposlenosti u Srbiji i da poboljša finansijsku inkluziju

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.