Izvor: eKapija | Utorak, 13.08.2013.| 11:52

"La Fantana" uzima 34 mil EUR kredita za dokapitalizaciju

Kompanija za flaširanje i distribuciju vode "La Fantana" uspešno je prikupila 34 mil EUR kroz finansiranje putem duga, čemu je doprineo kredit Erste grupe, saopštila je danas Erste banka u Srbiji.

"La Fantana" grupa je lider u flaširanju i distribuciji vode u korporativnom segmentu u Rumuniji i Srbiji i najveća kompanija tog tipa u regionu jugoistočne Evrope.

Kompanija je pod kontrolom privatnih akcijskih fondova kojima upravlja "Innova Capital".

Finansiranje u evrima obezbedila je Erste grupa i ono obuhvata ročne kredite i revolving kreditnu liniju. Sredstva će se iskoristiti za refinansiranje postojećeg duga i finansiranje raspodele akcionarima, a paket obuhvata i kreditnu liniju koja će se iskoristiti za potencijalne strateške akvizicije.

- Tokom poslednjih pet godina "La Fantana" je doživljavala snažan organski rast i dovršila stratešku akviziciju, učvrstivši lidersku poziciju na tržištu i skoro utrostručivši dobit.

- Kompanija je trenutno spremna za novu fazu ekspanzije usmerenu na komplementarne proizvode i nove teritorije i zadovoljni smo što smo dobili podršku Erste grupe za strategiju kompanije "La Fantana" za naredne godine - rekao je direktor "Innova Capital"-a Kšištof Kravčik (Krzysztof Krawczyk).

"La Fantana" snabdeva mrežu od preko 100.000 aparata za hlađenje vode postavljenih širom obe zemlje. Njen tržišni udeo se procenjuje na 70% u Rumuniji i preko 60% u Srbiji.

Od 2007. godine, kompanija je u vlasništvu fondova kojima upravlja "Innova Capital" i osnivač firme Cristian Amza.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.