NavMenu

Počinje obnova atletske staze u Čačku - Najavljena i rekonstrukcija hale "Borca"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 12.08.2013. 13:08
Komentari
Podeli

Čačanska atletska staza, stara četiri decenije, uskoro će biti zamenjena novom. Obnova staze za "kraljicu sportova" najavljivana je još proletos, a sada su učinjeni i prvi konkretni koraci u tom pravcu.

Grad Čačak raspisao je javni poziv za izbor kuće koja će izraditi projekat rekonstrukcije i dogradnje atletskih staza i travnatih terena u Sportskom centru "Mladost". Rok za dostavljanje ponuda istekao je u petak, pa bi uskoro trebalo da bude poznato i kome će ovaj posao biti poveren.

Prema uslovima iz javnog poziva, u planu je da bude izgrašeno 8 traka za trčanje, dva zaletišta za skok s motkom, dva zaletišta za skok u dalj i troskok, dva zaletišta za skok u vis, zaletišta za bacanje koplja, dva kruga za bacanje kugle, jedan krug za bacanje diska i kladiva sa zaštitnim kavezom, kao i jama za stipl.

U planu je da ovo igralište, nakon rekonstrukcije, može da dobije Serrtifikat za atletsku stazu II ili III konstruktivne kategorije, što bi bio uslov održavanje regionalnih takmičenja, ili evropskih juniorskih takmičenja.

Sredinom prošlog meseca najavljeno i da je oživljena ideja o izgradnju muzeja košarke u Čačku. Prema rečima gradonačelnika Vojislava Ilića, rukovodstvo grada prihvatilo je ideju košarkaša Željka Jerkova i Radmila Mišovića da Čačak dobije Muzej košarke. Njihova ideja je da u muzeju budu izloženi trofeji sa velikih takmičenja, poput Olimpijskih igara, evropskih i svetskih prvenstava. U toku je izrada elaborata, a traži se i adekvatna lokacija.

Osim toga, najavljeno i da je postignut dogovor sa Košarkaškim klubom "Borac" da se započne sa rekonstrukcijom postojeće hale. Grad će finasirati izradu projekta, a sledeće godine trebalo bi da krenu radovi, objavio je "Ozonpress".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.