NavMenu

Pozicija, veličina grada i stručni kadar - dovoljni razlozi za investiranje u Kragujevac

Izvor: eKapija Ponedeljak, 06.11.2006. 08:28
Komentari
Podeli

U nameri da privuče investitore i na taj način umanji grupisanje kapitala u Beogradu, grad Kragujevac je uveo niz mera kako bi se budućim klijentima zainteresovanim za ulaganja na njeovom području investicije znatno više isplatile.

Na upravo završenom Sajmu nekretnina i investicija (BelRe) u Beogradu, Regionalna privredna komora Kragujevca predstavila odgovore na pitanje: Zašto investirati u Kragijevac?

Saša ĆurčićSaša Ćurčić

- Kragujevac je četvrti grad po veličini u Srbiji, nalazi se pored Koridora 10 - kaže za "Ekapiju" Saša Ćurčić, asistent projekta Regionalne privredne komore Kragujevca, i dodaje da ovaj grad broji blizu 200.000 sranovnika, prepoznatljiv je industrijski centar sa dugom tradicijom i poseduje najveći industrijski kompleks u jugoistočnoj Evropi.

On je objasnio da su već izdvojena sredstva iz Nacionalnog investicionog plana za neke projekte vezane za Kragujevac, a da još dosta lokacija stoje na raspolaganju budućim investitorima.

Saša ĆurčićSaša Ćurčić

Ćurčić je izrazio nadu da će narednih godina Kragujevac izgledati znatno atraktivnije, ukoliko se stavi akcenat na industrijsku zonu "Servis 2", koja se prostire duž budućeg autoputa Kragujevac – Batočina.

- Svesni smo atraktivnosti lokacije "Servis 2" i sva naša sredstva koja uzimamo iz NIP ulažemo u autoput Kragujevac – Batočina koji će se spojiti sa Koridorom 10. Duž ovog poteza površine 45 ha rešena su sva infrastukturna pitanja i imovinsko pravni odnosi – ističe naš sagovornik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.