NavMenu

Otvoren prvi beogradski Sajam nekretnina i investicija - BelRe

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.11.2006. 15:16
Komentari
Podeli

- Srbija i Beograd postali su šampion Balkana u investicijama, što znači da su ozbiljne svetske kompanije prepoznale političku i privrednu stabilnost koja danas postoji u našoj zemlji – istakao je danas (2. novembar 2006. godine) ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Srbije Milan Parivodić, otvarajući Sajam nekretnina i investicija (BelRe) u novobeogradskom EXPO XXI.

Milan ParivodićMilan Parivodić
(Jedan od štandova na BelRe)

Prema njegovim rečima, naglom porastu interesovanja kod inostranih investitora za ulaganjem u Srbiju kumovale su i značajne zakonske izmene, ali i novi republički Ustav koji je stvorio uslove da svi oni koji budu ulagali u određene projekte budu i stvarni vlasnici zemljišta na kom se ti projekti realizuju.

Milan ParivodićMilan Parivodić

- Jednostavno omogućili smo ljudima da rade. Međutim, ostalo je još nedovršenog posla koji moramo što pre obaviti ne bi li se Srbija u potpunosti približila razvijenom svetu. Ono što nas sada očekuje je neophodnost okončanja privatizacije gradskog građevinskog zremljišta, donošenje novog Zakona o izgradnji objekata i Zakona o urbanističkom planiranju – istakao je Parivodić, dodajući da će nova regulativa značajno smanjiti vreme potrebno za izdavanje građevinskih dozvola, ali i umanjiti birokratizaciju čitavog tog posla.

Partnerski: "Ekapija" i "Ekonomist Magazin" na BelRe sajmuPartnerski: "Ekapija" i "Ekonomist Magazin" na BelRe sajmu

Zamenik gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović pozdravila je sve učesnike Sajma BelRe, izrazivši nadu da će ta manifestacije uspeti da postane tradicionalna, nalik sajmovima u Minhenu i Kanu, jer, kako je kazala, "Beograd predstavlja grad budućnosti i zaslužuje da se u njemu okupljaju značajni investitori".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.