Izvor: eKapija | Ponedeljak, 05.08.2013.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Javno-privatno partnerstvo za izgradnju toplane na biogas u Zrenjaninu - Raspisan konkurs za investitore

(Foto: www.host.nl)

Zrenjaninska "Gradska toplana" traži privatnog partnera za izgradnju postrojenja koje će proizvoditi struju i toplotnu energiju iz biogasa.

Prema javnom pozivu koji je u subotu objavljen u "Večernjim novostima", u planu je da bude zaključen ugovor o javno-privatnom partnerstvu. Biće osnovano društvo za posebne namene, koje će biti u vlasništu privatnog partnera i koje će biti zaduženo za realizaciju projekta.

Kako je predviđeno, javno-privatno partnerstvo biće sklopljeno na rok od 25 godina, a privatnom partneru pripašće 75% ukupne dobiti.

Zainteresovani mogu da dostave svoje ponude u roku od 90 dana od dana kada poziv bude objavljen na portalu za javne nabavke.

Gradska uprava grada Zrenjanina konkurisala je na programu PSO-M koji sprovodi Vlada Kraljevine Holandije, sa predlogom projekta "Agro food industrial waste management". Realizaciju projekta zajednički sprovode Grad i "Toplana", a na konkursu im je za opremu toplane-energane odoboreno 729.000 EUR. Postrojenje će graditi holandska kompanija "HOST Bio-energy instalation".

Ostatak sredstava potrebnih za realizaciju ovog projekta trebalo bi da obezbedi privatni partner.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.