NavMenu

Podnet izmenjeni plan reorganizacije zrenjaninske "Jugoremedije"

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 29.07.2013. 14:17
Komentari
Podeli

Privrednom sudu u Zrenjaninu stigao je izmenjeni plan reorganizacije fabike lekova "Jugoremedija" u stečaju, koji su podneli Hypo Alpe Adria banka i "Blue rose fund" d.o.o. Beograd, potvrdio je danas Tanjugu stečajni sudija, Milan Pajtašev.

Stečajni upravnik "Jugoremedije", Radovan Savić, kaže da nije još video izmenjeni plan reorganizacije, pa nije želeo da komentariše ni promenu partnera Hypo banke u podnošenuju plana reorganizacije, odnosno odustajanje učešća najavljene češke farmaceutske kuće "Europharm", umesto koje se kao partner banke sada pojavio "Blue rose fund".

Stečajni postupak u "Jugoremediji" otvoren je 27. decembra 2012. godine na predlog najvećeg poverioca, Hypo banke, koja je kasnije podnela plan reorganizacije sa famaceutskom kućom "Europharm" iz Praga, dok je drugi plan, kao ovlašćeni predlagač, podneo stečajni upravnik Radovan Savić, sa slovačkom firmom "Imuna pharm".

Posle razmatranja na sudu i produženja prvobitnog roka za podnošnjenje dopunjenog plana reorganizacije, u drugom krugu su se povukle i češka i slovačka farmaceutska kuća, a ostali samo slovenački bankari, kojima se sada pridružio fond registrovan u Beogradu, čiji je zvanični predstavnik, Dušan David Mladen.

Za tog poslovnog čoveka, višegodišnjeg trgovca nekretninama, Amerikanca srpskog porekla i jednog od čelnika Romske komore, u Zrenjaninu se prvi put čulo u proleće 2012. godine, kaga ga je tadašnji generalni direktor "Jugomedije", Zdravko Deurić, predstavio kao spasioca fabrike spremnog da uloži 15 mil EUR u skidanje blokade računa i oživljavanje proizvodnje lekova.

David Mladen je maja prošle godine kooptiran i u Upravni odbor fabrike lekova, da bi dva-tri meseca kasnije, na Skupštini akcionara, bio izabran u bord direktora, i ubrzo postao generalni direktor "Jugoremedije", kada je pritvoren Deurić.

Bivša radnica, Jelena Mederavić, tada je, u ime Udruženja malih akcionara "Jugoremedija 3", uputila otvoreno pismo sa sumnjom i pitanjem može li izvesni trgovac nekretninama, nepoznate biografije, da doprinese spasavanju posrnule farmaceutske kuće, koja je ubrzo posle toga završila u stečaju. Od stečajnog upravnika i stečajnog sudije zavise dalji koraci u ovom postupku, a za sada je izvesno da se, uz poverioca Hypo banku, kao spasilac po drugi put pojavio David Mladen.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.