NavMenu

Dušica Tričković preduzetnica 2013. godine - "Opportunity banka" dodelila nagradu "Žena za 5"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.07.2013. 14:11
Komentari
Podeli

Četvrtu godinu zaredom, Opportunity banka izabrala je najuspešniju preduzetnicu 2013. godine. Konkurs je bio otvoren za sve vlasnice malih ili srednjih preduzeća, samostalne preduzetnice i žene-nosioce registrovanih poljoprivrednih gazdinstava od 25. maja do 30. juna 2013. Nagradu u iznosu od 500.000 dinara osvojila je Dušica Tričković, preduzetnica iz Niša koja je 2004. godine u nedostatku zaposlenja, osnovala radnju za proizvodnju kora i peciva "Kiki-Kore", saopšteno je iz Opportunity banke.

Dušica je žena koja je sopstvenim snagama, bez ikakve pomoći sa strane započela posao izrade peciva i kora iz sopstvene kuhinje, a jedino osnovno sredstvo te 2004. godine bio joj je obični kuhinjski šporet i jedna mašina za proizvodnju kora. Danas Dušica ima 15 stalno zaposlenih (14 su žene), dva kombija za prevoz proizvoda, tri profesionalna miksera, 2 rotacione peći, fermentacione komore i tržište koje neprekidno širi. Svaki dan razvozi robu po Nišu, Pirotu i Beogradu, radi sa svojim zaposlenima i organizuje proizvodnju, a istovremeno brine o tri ćerke i o tome kako da proizvodnju iz iznajmljenog poslovnog prostora preseli u sopstveni. U te svrhe Dušica je sama uštedela više od polovine neophodnog novca za izgradnju poslovne zgrade na sopstvenom placu, a 500.000 dinara koje će Dušica dobiti kao nagradu od Opportunity banke biće iskorišćeni upravo za ovu namenu. Nakon preselenja u novi radni prostor i proširenja kapaciteta, Dušica planira da zaposli još najmanje 5 novih radnica.

Opportunity banka koja se primarno bavi podrškom preduzetništva kroz mikro poslovne i poljoprivredne kredite i jedina na tržištu Srbije finansijski podržava čist start-up biznis, inicirala je ovu nagradu kao podsticaj ženskom preduzetništvu, jer je ženama u Srbiji danas teško započeti i razviti sopstveni mali biznis, što potvrđuju i razna istraživanja na temu žensko gpreduzetništva kao i zvanične statistike.

Žiri u sastavu Ana Žegarac, pomoćnica direktora u Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj, Jasmina Nikitović-Stojičić, urednica emisije na RTS-u "Znanje-imanje", Bojana Vukosavljević, direktorka EBRD BAS Programa za žene u biznisu i Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora Opportunity banke i ove je godine imao težak zadatak da donese odluku o pobednici koja predstavlja pravi model ženskog preduzetništva i inspiraciju za sve sadašnje i buduće preduzetnice u Srbiji jer su sve ovogodišnje kandidatkinje imale veoma kvalitetne preduzetničke odnosno poljoprivredne priče. Kao dodatni podsticaj ženskom preduzetništvu, Opportunity banka ima u planu da uskoro uvede poslovne i poljoprivredne kredite posebno namenjene ženama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.