NavMenu

Eurobanka reciklira elektronsku opremu u kompaniji "Božić i sinovi"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.07.2013. 12:32
Komentari
Podeli

Eurobanka je predala 2.460 kg opasnog otpada na reciklažu, koji će obraditi reciklažni centar "Božić i sinovi". Kroz ovu akciju, Eurobank je do sada reciklirala oko 23,4 tone rashodovane elektronske opreme, saopšteno je iz te banke.

- Finansijski sektor može da odigra ključnu ulogu u transformaciji ka održivoj životnoj sredini. Kao finansijski posrednici u ekonomiji, finansijske institucije mogu da doprinesu olakšavanju ekoloških problema, istovremeno koristeći mogućnosti koje održivost nudi sektoru - izjavila je Aleksandra Janjić, iz Odeljenja za zaštitu životne sredine u sektoru bankarskih operacija Eurobanke.

Elektronski otpad ima najveću stopu porasta, s obzirom na brz razvoj tehnologije. Nepravilno postupanje električnim i elektronskim otpadom može značajno da ugrozi životnu sredinu, kao i zdravlje stanovništva zbog svoje toksičnosti. U jednom elektronskom uređaju može se naći između 600 i 1.000 toksičnih komponenti, od kojih su najčešće PVC plastika, olovo, hrom, kadmijum, barijum, berilijum, polihlorin bifenili. Reciklažom ovog otpada postiže se pravilan tretman, čime se dobijaju vredne sekundarne sirovine, dok se sa štetnim materijalima pravilno postupa, čime se štiti životna sredina i zdravlje ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.