Izvor: Tanjug | Petak, 19.07.2013.| 12:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreće izvoz IMT traktora u Kazahstan

(Foto: imt.co.rs)

Prozvodnja IMT-ovih traktora koji treba da budu izvezeni u Kazahstan je počela očekuje se da u narednih mesec dana prvih 15 traktora bude isporučeno toj zemlji, rekao je u četvrtak (18. jula 2013.godine) generalni direktor Industrije mašina i traktora (IMT) i Industrije motora Rakovica (IMR) Zoran Radosavljević.

- U sledećih 30 dana očekujem da prvih 15 traktora bude dostavljeno u Kazahstan. IMT planira da na područje ove zemllje i drugih bivših sovjetskih zemalja izveze traktore, da ih predstavi, i da pored njih pokuša da plasira na ova tržišta i mehanizaciju, poput plugova, sejalica i prikolica, odnosno sve ono što je neophodno da bi se odradio posao sa IMT-ovim traktorima - rekao je on Tanugu.

Radosavljević se sastao sa predstavnicima kompanije "Azov Aral Agromash" iz Kazahstana, sa kojima je IMT prethodno ugovorio ovaj posao vredan između 6,5 i osam miliona evra.

- Posao sa Kazhstanom za IMT je tek početak izvoznih poslova koje ovo preduzeće pokušava da ostvari, i mislim da ćemo u tome uspeti, jer pored zemalja u okruženju, poput Mađarske, Grčke, Slovenije i Hrvatske, izvoz se širi i na tradicionalno tržište IMT-a, Južnu Ameriku - rekao je Radosavljević.

On je istakao da se već sada vode ozbiljni razgovori sa kompanijama iz Ekvadora, i da se nada da će do kraja 2013. IMT uspeti da napravi neke konkretne dogovore po pitanju izvoza traktora.

Radosavljević kaže da za IMT i zemlje Afrike predstavljaju solidnu osnovu i mogućnost za plasman svojih traktora, s obzirom na jedno veliko tržište.

Predstavnik kazahstanke kompanije "Azov-Aral Agromash", Pavel Sudars, rekao je Tanjugu da je ovaj projekat izvoza IMT-ovih traktora veoma interesantno rešenje, "jer traktori iz Srbije mogu dobro da rade u Kazahstanu i pokazaće svoje najbolje strane".

On je rekao da je u planu da se IMT-ovi traktori otpreme u Kazahstan u avgustu, ali i da delegacija srpskih strucnjaka koja će prezentovati ove traktore dođe u sedište kazahstanke kompanije u Kizilordu.

IMT je dogovorio sa kazahstanskom kompanijom da tokom narednih 12 meseci isporuči u Kazahstan između 200 i 300 traktora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.